5 tips om inbraken te voorkomen

Helaas wordt er elke nacht wel weer ergens in het land ingebroken. Dat blijft niet bij één keer per nacht. Doorgaans is het elke nacht wel weer tientallen keren raak. Elke ochtend worden er tientallen mensen wakker in chaos: er is ingebroken. Maar wat doe je er eigenlijk aan?

1. Sluit ramen en deuren

Het klinkt als een gevalletje open deur, maar zorg dat jouw deur niet open staat. Ook als je even buiten bent of even naar de buurvrouw moet: sluit de ramen en deuren. Zorg dat er niemand binnen kan komen als jij geen zicht hebt op de woning.

2. Zorg voor inbraakbeveiliging

Inbraakbeveiliging is een goede en effectieve manier om inbrekers tegen te houden. Zorg voor stickers bij de deuren zodat inbrekers zien dat er inbraakbeveiliging aanwezig is, dat schrikt inbrekers af. Er is al inbraakbeveiliging voor enkele tientallen euro’s te krijgen.

3. Vraag het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW) aan

Door het PKVW aan te vragen weet je zeker dat je woning veilig is. Ook hierbij is het verstandig een sticker op de deur te plakken, om zo inbrekers af te schrikken.

4. Lok inbraken niet uit

Zorg dat er geen waardevolle spullen in het zicht liggen, en sluit dus ’s avonds de gordijnen of rolluiken. Op die manier kan een inbreker niet zien welke spullen je hebt en of je toevallig een dure laptop, tablet of klok aan de muur hebt hangen.

5. Vakantie? Post het niet op social media

Het kan verleidelijk zijn om vanaf je vakantiebestemming de prachtigste foto’s online te zetten. Inbrekers kunnen die foto’s vaak ook zien, en weten dat het een goed moment is om eens bij jou thuis rond te snuffelen. Geef ze geen kans en houd je vakantie privé. Foto’s uploaden kan wel als je terug bent.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *