5 voordelen van stucen boven schilderen

Vooraf van de wandafwerking zijn er een aantal opties. Zo kan de muur worden geschilderd, gestuukt, kiezen voor behang of bijvoorbeeld worden betegeld. In dit artikel zullen we een aantal redenen geven die de keuze van stucwerk ondersteunen. Natuurlijk is er ook een keerzijde en heeft schilderwerk ook voordelen. Echt zijn wij van mening dat op langer termijn de keuze voor stucen beter is.

  1. Oneffenheden zijn weg te werken

Op het moment dat een muur niet geheel glad is, dan is het onmogelijk om met schilderwerk dit te kunnen verbergen. De muur zal eerst glad gemaakt moeten worden. Het grote voordeel van stucwerk is dat dit in diverse diktes is aan te brengen. Zo kan een dikkere laag de oneffenheden maskeren.

  1. Is een duurzame keuze

Bij het aanbrengen van allerlei stucsoorten is duidelijk dat dit langer mee gaat dan een gemiddelde muur die alleen is geschilderd. De kwaliteit van de soorten pleisters zorgen voor deze extra duurzaamheid.

  1. Diverse structuren mogelijk

Ook bij schilderen is het mogelijk om diverse korrelstructuren aan te brengen. Enkel bij spachtelputz is er net iets meer keuze tussen grof en fijne structuur. Maar dat is niet alles, zo ook is er een structuur mogelijk door speciale technieken. Denk aan de waaiertechniek die zorgt voor special effects. Met een kwast is dit niet mogelijk.

  1. De kosten

Doordat het stucwerk langer meegaat liggen de kosten op langer termijn sowieso lager. Er is namelijk voor ieder budget wel een kans om voor stucwerk te kiezen. Zo is de goedkoopste methode die van spack spuiten. In een zeer korte tijd kunnen er veel m2 worden gemaakt.

  1. Stootvast

Bij verf zie je vaak dat het een dunne laag is, dit is een nadeel op het moment dat de muur word beschadigd. De verflaag word namelijk snel doorboord en de onderliggende laag word zichtbaar. Als dit niet dezelfde kleur heeft, dan ontstaan er lelijke krassen. Als een stucadoor aan de slag word gezet, kan dit voorkomen worden. Vooraf word de kleur bepaald en de gehele dikte heeft deze kleur. Wanneer er dan een kras word gemaakt, dan komt er niet direct een andere kleur bloot te liggen.

Ondertussen overtuigd geraakt en meer informatie over stucwerk terug lezen? Bekijk de website die deze informatie verschaft. Nog niet overtuigd? Dan is het verstandig om door een vakman te worden voorgelicht.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *