Aandachtspunten bij het kopen van een machinetransporter

Moet je binnenkort zware spullen vervoeren van de ene plek naar de andere en wil je daar een aanhanger voor kopen? Dan is het slim om te kijken naar de mogelijkheden van een machinetransporter, aangezien machinetransporters te koop zijn in verschillende soorten en maten. Ga door met het lezen van de onderstaande tekst om te weten wat de aandachtspunten zijn bij het kopen van een machinetransporter.

Wat is een machinetransporter?

Een machinetransporter is een soort aanhanger geschikt voor het vervoeren van zware werktuigen en voertuigen zoals graafmachines, heftrucks en grasmaaiers. Je kunt je werktuigen en voertuigen veilig vervoeren met een machinetransporter.

De voordelen van een machinetransporter

Het belangrijkste voordeel is dat een machinetransporter een lange oprijhoek en een vlakke laadvloer heeft. Dit maakt het gemakkelijk en veilig om werktuigen of voertuigen op en af te rijden. Op deze manier worden ongelukken zo veel mogelijk voorkomen. Een ander voordeel van een machinetransporter is dat deze aanhangers geschikt zijn voor het vervoeren van zwaardere ladingen. Dit zorgt voor het beperken van de aslast waardoor je veiliger onderweg bent.

De werking van een machinetransporter

Je kunt je zware voertuigen of werktuigen op of afrijden door de lange oprijhoek te gebruiken en het voer- of werktuig op de vlakke laadvloer plaatsen. Bij een machinetransporter is het zwaartepunt laag, waardoor je veiliger onderweg kunt met je zware lading. Je kunt ook gebruik maken van speciale oprijplanken of van oprijkleppen, tenzij je kiest voor een kantelbare machinetransporter waarbij je de laadvloer kunt laten zakken door middel van hydrauliek.

Hoeveel assen zijn er nodig?

Kies je voor het kopen van een machinetransporter, dan ga je moeten checken hoeveel assen je nodig hebt aangezien je machinetransporters vindt die 1, 2 of 3 assen hebben. Om te bepalen hoeveel assen je nodig hebt moet je kijken naar de spullen die je gaat vervoeren en naar het terrein. Heb je een zware lading en moet je op onverhard terrein rijden, dan is een machinetransporter met 3 assen geschikt. Bij lichte ladingen en een verhard terrein zijn machinetransporters met 1 of 2 assen ideaal. Bij HAPERT heb je de keuze uit verschillende machinetransporters van topkwaliteit. 

Verpakkingsmachines nodig? Ga hiervoor naar Cyklop!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *