Het aanleggen van bedrading in je nieuwe huis

Of je nu begint aan een nieuwbouw, een verbouw, of een aanbouw, je kunt bijna niet ontkomen aan het aanleggen van de bedrading voor je nieuwe huis. Het aanleggen van de elektriciteitskabels is onder meer noodzakelijk om overal in huis verlichting te hebben, overal te kunnen internetten, enzovoorts. Voor het aanleggen van de bedrading kiezen veel mensen voor de hulp van een elektromonteur uit de buurt. Dit is ook niet gek, want een elektricien heeft doorgaans een zeer ruime ervaring in het aanleggen van de bedrading en beschikt daarbij over het juiste gereedschap. Wanneer de bedrading niet op de juiste wijze zou worden aangelegd, zou dit kunnen resulteren in kortsluitingen of stroomstoringen.

 

Hoe leg je de bedrading goed aan?

Het aanleggen van de bedrading voor de elektra in huis begint bij het creëren van een schone ondergrond. Het is erg belangrijk dat de ondergrond schoon is, om te voorkomen dat de elektriciteitskabels beschadigd kunnen raken tijdens het leggen ervan. Als de binnenzijde van de ene kabel in contact komt met de binnenzijde van een andere kabel kan dit ertoe leiden dat er een kortsluiting in huis ontstaat.

 

Ook is het erg belangrijk dat de kabels op voldoende afstand van elkaar komen te liggen. Als dit niet zo zou zijn, zou de ontstane warmte niet goed weg kunnen stromen. Dit zorgt ervoor dat de kabels met elkaar kunnen versmelten.

 

Zelf elektrakabels in huis aanleggen

Hoewel veel woningbezitters voor de hulp van een elektricien kiezen, zijn er ook genoeg mensen die de kabels zelf aanleggen. Op internet vind je handige instructievideo’s en stappenplannen, waarin heel duidelijk wordt uitgelegd hoe je de elektra aan kunt leggen in huis. Houd er rekening mee dat je over enige ervaring moet beschikken om de aanleg van elektriciteitskabels tot een goed einde te kunnen brengen.

 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *