Alles dat je dient te weten over sleutels, sloten en veiligheid

Veiligheid is ontzettend belangrijk. Voordat je uit huis gaat, controleer je altijd of alle ramen en deuren dicht zijn en als laatst sluit je ook de in- en uitgangsdeur oftewel de voordeur. Het is belangrijk om een stevige slot te zetten voor alle deuren van het huis. Heb jij een stevige slot voor jouw deuren en ramen gezet? Hier lees je over alles dat je dient weten over sleutels, sloten en veiligheid.

Sloten dragen ook bij aan de veiligheid

Sloten zijn niet gemakkelijk op te merken als camera’s, omdat ze een dagelijks onderdeel van ons dagelijkse activiteit zijn, dus je kan het gemakkelijk over het hoofd zien. Sloten zijn even belangrijk voor een optimale beveiliging van jouw eigendommen. In feite zijn ze niet alleen het meest ondergewaardeerde facet van thuisbeveiliging, maar ook een van de belangrijkste aspecten van thuisbeveiliging.

Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten sloten. Sommige zijn heel eenvoudige sloten die openen met een sleutel of een combinatie van cijfers. Anderen zijn extreem gecompliceerde sloten die openen met vingerafdrukken of speciale elektronische toegangskaarten. De sloten van vandaag bevatten veel verschillende soorten mechanische en technologische systemen om de veiligheid te vergroten.

Sloten vervangen voor veiligheid

Het is belangrijk dat je de sloten van je huis vervangt. Sloten vervangen is een goed idee wanneer je naar een ander huis gaat, omdat je nooit weet hoeveel sleutels er rondzweven of wanneer je de sleutels hebt verloren. Je hebt in dit geval 2 oplossing n.l. het slot vervangen of de sleutel.

  1. Deursloten vervangen

De meest uitgebreide methode om de veiligheid te waarborgen, omvat het verwijderen van het bestaande slot van de deur (inclusief de handgreep als het een combinatie van handgreep en slot is) en vervolgens een gloednieuw slot op zijn plaats installeert. Veel deursloten zijn echter DIY-vriendelijk en worden geleverd met installatie-instructies. Maar als je hulp nodig hebt, kan je een ervaren slotenmaker om hulp vragen.

  • Nieuwe sleutel gebruiken

In appartementencomplexen is dit nu de meest gebruikelijke manier om sloten aan een deur te verwisselen. Bij het gebruiken van een nieuwe sleutel moeten de pennen en veren in de binnenste werking van het slot opnieuw worden uitgelijnd om het slot aan een nieuwe sleutel te koppelen. Je kunt een erkend slotenmakersbedrijf vragen om dit voor je te doen, want zij hebben de nodige kennis en gereedschappen.

Gebruik moderne sloten voor je huis

Na een inbraak of een uitbarsting van inbraken in de buurt, upgraden veel huiseigenaren naar veiliger sloten. Moderne deursloten bieden ultramoderne technologie die de beveiliging van huizen zowel verbetert als vereenvoudigt. Veel van de sloten van tegenwoordig hebben een toetsenbord met een code in plaats van een ouderwetse sleutel om de deur te ontgrendelen. Het toetsenbord kan worden geprogrammeerd om een cijfercode te accepteren die indien nodig eenvoudig kan worden gereset naar een nieuwe code.

De technologie is nog dieper ingegaan op de beveiliging van huizen, via smart sloten die zijn gesynchroniseerd met een telefoon, tablet of pc, zodat je de deur op afstand kunt vergrendelen en ontgrendelen. Slimme vergrendelingen sturen ook een waarschuwing naar jouw apparaat als de deur wordt ontgrendeld tijdens jouw afwezigheid.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *