Waar kan je het beste klus inspiratie opdoen?

Eigen huis & tuin is het toch wel het klusprogramma van de Nederlandse televisie. Dit oer Hollandse programma waarmee RTL 4 de zaterdagavond mee start bestaat al sinds 1990. Elke week worden er weer keukens verbouwd, plinten en vloeren gelegd, meubels en schuren gemaakt en hele tuinen worden aangepakt. Na 28 jaar kan je het bijna niet voorstellen dat er nog geklust kan worden in Nederland. Alhoewel, met tegen de 8 miljoen huishoudens valt er nog genoeg te klussen.

 

Eigen huis & tuin is ontzettend divers op creatief gebied. Alles in het huis kan aangepakt worden en daar kan de thuiszittende hobby klusser natuurlijk van leren. Alles staat uitgelegd op de website en zo kan zelfs iemand met twee linkerhanden nog een eigen schuur bouwen. Echter zou ik het niet aanraden om zelf een dakkapel te zetten, dat kan je toch echt beter overlaten aan de professionele bouwkundigen.

Deze blog gaat niet zozeer om het programma Eigen huis & tuin, maar meer om het feit dat jij je creativiteit van allerlei kanalen kan halen en dat klussen voor iedereen weggelegd is. Het enige dat je nodig hebt is een duidelijk stappenplan en wat gereedschap en dan moet het helemaal goed komen.

Naast de vele verbouw en interieur programma’s op de televisie, want ja naast Eigen huis & tuin zijn er nog veel meer programma’s, kan je ook inspiratie opdoen op het internet. Instagram en Pinterest zijn perfecte voorbeelden van sociale media waar je creatieve klus inspiratie op kan doen. Hier worden vaak posts geplaatst met nieuwe interieur stijlen waarvan je niet wist dat ze überhaupt zouden kunnen bestaan. Verticale tuinen in je huis, de meest trendy stoelen, lampen en tafels en de raarste doe het zelf klussen staan op Pinterest.

 

Tegenwoordig heb je dus niet alleen nog maar de traditionele media om je klus inspiratie op te doen. Natuurlijk nog steeds hartstikke leuk om het via deze kanalen te doen, maar op het internet is nog zoveel meer te vinden. Één klik op de knop en je vindt de meest gave doe het zelf klussen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *