CNC draaien uitbesteden

Om voorwerpen te draaien moet je over de juiste apparatuur beschikken. Als je niet vaak gebruik maakt van deze techniek dan ben je vast niet in het bezit van een CNC draaibank. Daarom is het mogelijk om CNC draaien uit te besteden. Je geeft dan een externe partij de opdracht om de voorwerpen die jij bewerkt wilt hebben naar wens te draaien. Dit kan met materialen die gemaakt zijn van hout, kunststof of metaal. Door het CNC frezen uit te besteden verzeker je jezelf ervan dat het werk professioneel en snel wordt gedaan. Zo heb je zelf meer tijd om aan het complete project te werken.

 

Wat is CNC draaien?

CNC draaien is een computergestuurde manier van draaien. Het voorwerp dat bewerkt moet worden is vastgemaakt aan een draaibank zodat deze kan ronddraaien. In de computer van de machine wordt een getekend model van het eindresultaat geladen. Zodra de machine wordt aangezet gaat begint de draaibank, dus ook het voorwerp, te draaien. Een beitel zorgt er dan voor dat het materiaal zo wordt gemaakt als op het model in de computer is aangegeven. Dit gebeurd heel precies en in een hoog tempo.

 

Opdracht geven

Wanneer je een externe partij opdracht geeft voor het CNC draaien van jouw producten dan lever je in overeenstemming met de opdrachtgever een tekening aan. Als je over de juiste middelen en kennis bezit dan is het mogelijk om een kant en klare tekening aan te leveren. Deze kan dan direct in de computer van de draaibank worden geladen. Het is ook mogelijk dat je hier niet over bezit. In dat geval is het vaak mogelijk om een voorbeeld aan te leveren of in overleg met de opdrachtnemer duidelijk te maken wat jij wilt hebben. De opdrachtnemer zorgt dan ook voor de juiste tekeningen.

 

Een keuze maken

Er zijn veel verschillende bedrijven die als dienst aanbieden om CNC te frezen. Maak daarom voor jezelf vooraf een opzet van de opdracht je wilt geven. Vergelijk aan de hand van de opdracht verschillende bedrijven met elkaar voordat je een keuze maakt. Er kunnen namelijk grote verschillen zitten in de prijs en de kwaliteit die wordt geleverd. Het is ook belangrijk om vooraf duidelijk te hebben van welk materiaal de producten gemaakt moeten worden. Er zijn bedrijven die gespecialiseerd zijn in het CNC draaien van metaal, maar niet in het bewerken van hout. Aan de hand hiervan kun je ook al bedrijven filteren.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *