Dakrenovatie, geld besparend en gemakkelijk

Het kan zijn dat je dak toe is aan vervanging. Dan kan je ervoor kiezen om een geheel nieuw dak aan te schaffen. Of je kunt kiezen voor dakrenovatie. Dakrenovatie is een stuk goedkoper en kost ook minder tijd. Een bestaand dak renoveren is goed mogelijk en ook goedkoper dan een nieuw dak aanschaffen. Maar wat zijn nou de punten waar je op moet letten bij het renoveren van een dak?

 

Methodes om een bestaand dak te renoveren

Er zijn verschillende soorten methodes om een dak te renoveren. Wij hebben de drie voornaamste methodes even op een rijtje gezet:

  1. Je kunt kiezen om de dakbedekking te vernieuwen. Dit moet je doen als het grootste deel van de dakconstructie nog in een prima staat verkeerd. Anders is het namelijk zonde om een volledig nieuw dak te laten zetten. Bij de vernieuwing van een dakbedekking wordt het onderdak ook direct goed geplaatst en wordt er voor gezorgd dat het vanaf buiten goed geïsoleerd is.
  2. Je kunt kiezen voor een gedeeltelijke vernieuwing. Dit houd in dat je alleen bepaalde onderdelen van je dak vervangt. Als je hiervoor kiest moet je goed kijken welke onderdelen je gaat vervangen. Als je namelijk 1 onderdeel vervangt kan het zijn dat je automatisch een 2e onderdeel moet vervangen.
  3. Overzet dak plaatsen. Hierbij worden lichtmetalen platen rechtstreeks geplaatst op een bestaand dak van golfplaten, leien, zink, dakpannen of roofing. Door het lichte gewicht van de platen wordt de dakconstructie niet of onnodig belast. Daarbij is een overzet dak plaatsen ook nog is goedkoop. De prijs is ongeveer 50 euro per vierkante meter. Verder is het nauwelijks te onderscheiden van een echte dakbedekking wat het natuurlijk ook een stuk aantrekkelijker maakt. Let wel op bij het plaatsen van een overzet dak dat elk dak zijn eigen kwaliteiten en isolatiewaarden heeft en dat je niet alleen moet uitgaan van de laagste prijs. Zo moet je goed kijken naar de isolatiewaarde van het dak en de dikte van de aluminium laag.

 

Geld besparen ondanks renovatie

Iedereen wilt zoveel mogelijk geld besparen bij een dakrenovatie. Wat sommige mensen nog niet weten is dat een nieuw dak soms meer geld kost dan een dakrenovatie. Dat komt onder andere doordat je de prijs zelf kan drukken. Dit kan je doen door zelf aan de slag te gaan. Zo kan je bijvoorbeeld al beschadigde dakpannen verwijderen, met zoiets bespaar je al enkele honderden euro’s. Je kan er ook voor kiezen om oude dakpannen te hergebruiken, wat natuurlijk een aantal voordelen met zich meebrengt. Zo behoud je de uitstraling van de woning en bespaar je geld. Let wel op dat als je besluit vooraf te beginnen met de renovatie dat je goede afspraken maakt met een dakdekker. Zo zorg je er in ieder geval voor dat je niet zonder een dak boven je hoofd zit.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *