De beroepsgerichte werkbroek: de zaagbroek

Je kunt over het algemeen niet ontkomen aan het feit dat beroepsgerichte broeken als de schildersbroek en zeker ook de zaagbroek wat duurder uitvallen dan de algemene werkbroek. Op zich is dat ook niet zo gek, want van een goede zaagbroek wordt nu eenmaal meer gevraagd op het gebied van kwaliteit en veiligheid.   schildersbroeken  

De zaagbroek

De allerbelangrijkste eigenschap, die een zaagbroek moet hebben, is bescherming. Als je zaagt zijn er twee factoren die letsel kunnen veroorzaken: rondvliegende houtspaanders en de kettingzaag zelf. Deze twee gevaren zijn op te vangen door materiaal te gebruiken dat niet snel kapot gaat en ook hier blijkt polyester en katoen een degelijke combinatie. We zien dat terug in bijvoorbeeld de Blaklader 1920, een type 1 zaagbroek (beschermend tot een kettingzaagsnelheid van 20m/s) Uiteraard moetend dit soort broeken goed zichtbaar zijn, zodat je al van verre te zien bent voor andere werkers in het veld.  

Duurzaamheid

Zaagbroeken zijn gemiddeld genomen meer aan slijtage onderhevig dan andere werkbroeken. Dat heeft natuurlijk te maken met de werkomstandigheden van bijvoorbeeld bosbouw, waarin dit soort broek vaak zelfs verplicht gesteld is. Dat houdt in dat het wordt aangeraden dit soort werkbroek om de 12 tot 18 maanden te vervangen om veilig aan het werk te blijven.   Het wordt dus sterk aangeraden om aandachtig hierop te letten. Veiligheid gaat voor alles.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *