De gevolgen van vochtproblemen

Vochtoverlast kan enorme gevolgen hebben voor je huis en gezondheid, allereerst is het dus van belang om direct over te gaan in actie nadat de problemen geconstateerd zijn. Wij hebben de gevolgen van vocht in huis hieronder voor je op een rijtje gezet.

 

Aangetaste bouwmaterialen

 

Hoe sterk de bouwmaterialen van de woning ook zijn. Bij vocht in huis zal het bouwmateriaal vroeg of laat aangetast worden. Zo kan houtwerk gaan rotten, beton scheuren en verf afbladderen. Zelfs het beste laminaat kan ervan kromtrekken. Om de bouwmaterialen sterk te houden is het belangrijk om snel een vochtbestrijder zijn werk te laten doen.

 

Schimmels

 

Bij schimmels wordt er vaak gedacht een oude en vervallen woningen, echter is dit in werkelijk anders. Ook nieuwbouwwoningen kunnen last krijgen van schimmels bij vocht in huis. Door de vocht en een warme temperatuur kunnen schimmels snel groeien. Schimmel is natuurlijk het laatste dat je in je huis wilt, laat het vochtprobleem dus zo snel mogelijk oplossen.

 

Ongedierte

 

Een vochtige omgeving is een ideaal leefklimaat voor ongedierte. Bij vochtoverlast is de kans groot dat er ongedierte aangetrokken wordt. Denk aan ringwormen, houttorren en ratten. Wanneer je last hebt van ongedierte kan dit veel geld kosten. Direct ingrijpen bij vocht in huis is dus aangeraden om kosten te besparen.

 

Hoge energierekening

 

Ook zonder ongedierte is een vochtprobleem een kostbare zaak, het zorgt namelijk voor een hoge energierekening. De warmte-isolatie is niet in orde bij vochtoverlast. Hierdoor zal de woning koud, oncomfortabel en kil aanvoelen. Zelfs als de temperatuur verhoogt wordt door de verwarming. Isolatie aanbrengen is vaak niet de oplossing. Dit probleem heeft namelijk te maken met het vocht in huis.

 

Gezondheid

 

Vochtproblemen kunnen tal van gezondheidsproblemen veroorzaken. Dit komt door een verzwakt immuunsysteem door de te hoge vochtigheidsgraad. Wat ervoor zorgt dat je vatbaarder wordt voor ziektes. Schakel dus zo snel mogelijk een vochtbestrijding in voor het oplossen van je vochtproblemen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *