Deze stijlvolle vormen van verharding geven bestrating het nakijken

Wil jij een pad of weg verharden en ben je op zoek naar een bijzondere vorm van verharding met een prachtige uitstraling? Het aanbod op het gebied van verharding is groot, maar toch kiezen de meeste mensen voor een voor de hand liggende optie, zoals bestrating of asfalt. Ben jij op zoek naar een uniekere, stijlvollere en wellicht natuurlijkere manier van verharding? Ook dan zijn er gelukkig veel opties waar je uit kunt kiezen. Om deze opties onder de aandacht te brengen en jou inzicht te geven in de mogelijkheden van verharding buiten bestrating, vind je hieronder een beknopt overzicht. 

Paden en erven verharden met halfverharding

Ben jij op zoek naar een stijlvolle vorm van verharding die net zo sterk is als asfalt en bestrating, maar wel een natuurlijke uitstraling heeft? Dan is halfverharding iets voor jou. Halfverharding is een product gemaakt van restafval uit steengroeves. Het is een fijnkorrelig breukmateriaal met een hoog gehalte calciumcarbonaat, afkomstig uit natuurlijk kalkgesteente. Halfverharding bevat geen kunstmatige toevoegingen en is dus een 100% natuurlijk product. Hierdoor is het zeer geschikt voor gebieden waarin het welzijn van de natuur hoog in het vaandel staat. Halfverharding kan zowel toegepast worden in tuinen en privé gebieden als parken en andere openbare plaatsen. De halfverharding aanleg kan je het beste uitbesteden aan een professioneel bedrijf. Zo weet je zeker dat het op de juiste wijze wordt aangelegd en kan je er zo lang mogelijk van genieten.

De luxe uitstraling van grind of split

Grind en split zijn populaire vervangers van bestrating. Grind en split hebben een chique uitstraling, zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en groottes en kunnen bovendien in elke situatie worden toegepast. Zo staan split en grind schitterend in een natuurgebied maar is het ook mogelijk om grind in de tuin toe te passen. Grind en split zijn sterk genoeg om hoog belast te worden en geven elke omgeving een prachtige uitstraling. 

Een zomerse look dankzij schelpen

Schelpen worden relatief veel gebruikt om paden in natuurgebieden, bossen en parken mee te verharden. Omdat schelpen een natuurproduct zijn, hoef je je geen zorgen te maken over schade aan de natuur. Daarnaast hebben schelpen een prachtige, zonnige uitstraling en zijn ze verkrijgbaar in neutrale kleurcombinaties, waardoor ze naadloos opgaan in de natuur en overal kunnen worden toegepast. Schelpenpaden kunnen niet alleen op openbare plekken worden toegepast, deze vorm van verharding is ook toegankelijk voor particulieren.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *