Dit moet je weten over veiligheidsschoenen

Veiligheidsschoenen zijn zeer cruciaal als je gaat klussen, aangezien er tijdens het werken allerlei nare ongelukken kunnen voorkomen. Door veiligheidsschoenen te gebruiken worden je voeten en tenen optimaal beschermd, maar je moet wel rekening houden met allerlei zaken als je veiligheidsschoenen wilt kopen. Lees de onderstaande tekst eerst door als je veiligheidsschoenen gaat kopen en alles over veiligheidsschoenen wilt weten.

Waarom kiezen voor veiligheidsschoenen?

Werk je dagelijks in een gevaarlijke omgeving waarbij de kans op ongevallen tijdens het werk groot is, dan is veiligheidsschoenen bestellen een slim besluit. In bepaalde branches is het zelfs verplicht om veiligheidsschoenen te dragen. Veiligheidsschoenen beschermen je tenen en je voeten tegen zaken zoals extreme vocht of hitte, elektrische schokken, chemicali├źn en zware of scherpe objecten die op je tenen vallen. Daarnaast kan je met veiligheidsschoenen urenlang lopen of staan op oppervlakken die hard, onstabiel, ruw of juist glad zijn.

Kies voor de correcte maat

Een comfortabele pasvorm is zeer belangrijk als je veiligheidsschoenen gaat kopen voor het werk. Werk je urenlang en moet je de veiligheidsschoenen dagelijks intensief dragen, dan is het kiezen van de juiste maat cruciaal. Kies je voor een veiligheidsschoen die te strak zit of te groot is, dan kan dit lastige ongelukken met onherstelbare schade aan je voeten of tenen met zich meebrengen.

Let op het materiaal

Stevige werkschoenen zijn belangrijk als je veilig wilt klussen. Goede veiligheidsschoenen zijn gemaakt van hard en stevig materiaal, zoals leer of kunststof. Daarnaast heb je veiligheidsschoenen die vochtbestendig en/of waterafstotend zijn, veiligheidsschoenen die hittebestendig zijn, die bestand zijn tegen elektrische schokken en veiligheidsschoenen die voorzien zijn van een stevige neus en een antislip zool ter bescherming.

Comfort versus uiterlijk

Natuurlijk wil je stijlvolle schoenen dragen als je gaat werken, maar zorg ervoor dat de veiligheidsschoenen zo comfortabel mogelijk lopen. Zo voorkom je pijnlijke en vermoeide voeten aan het eind van een lange werkdag. Ga je veiligheidsschoenen bestellen, kies dan voor veiligheidsschoenen van topkwaliteit en zorg ervoor dat je de veiligheidsschoenen goed blijft onderhouden zodat je jarenlang meegaan en er ook na veelvuldig gebruik mooi uit blijven zien. Laat je adviseren voor de beste werkschoenen door de experts van Arbo Safety Shoes. Zij hebben jarenlange ervaring op dit gebied en weten als geen ander wat de juiste werkschoenen zijn!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *