De drie populairste tafelzagen

Als je een klusser bent mag een tafelzaag natuurlijk niet ontbreken in jouw werkplaats. Een tafelzaag is een handige zaagmachine met vele extra’s. Je kunt het zo gek niet bedenken of de tafelzaagmachine beschikt erover. Denk bijvoorbeeld aan een parallel- of verstekgeleider. Ook is het vaak mogelijk om de zaagdiepte in te stellen. Ditzelfde geldt ook voor verstekzagen. Toch is het vaak een hele klus, want welke cirkelzaagtafel is nou geschikt voor jouw werkzaamheden? Om je hierbij een handje te helpen hebben we hieronder drie populaire tafelzaagmachines beschreven van drie verschillende merken.

Metabo TS 254

De Metabo TS 254 is een krachtige tafelzaagmachine van het merk Metabo. Metabo is niet heel bekend als het om zijn tafelzagen gaat. Toch heeft deze machine een aantal leuke functies. Neem bijvoorbeeld het onderstel wat inklapbaar is. Dankzij de wieltjes is het mogelijk om de machine makkelijk te vervoeren. Andere eigenschappen zijn het zaagblad van 254 mm en de maximale zaagdiepte van 87 mm. In een hoek van 45 graden kun je een zaagdiepte behalen van 45 mm. Kortom! Een zaagtafel die geschikt is voor zware werkzaamheden.

Makita 2704

Heb je het niet zo met een Metabo tafelzaag? Geen probleem! Neem bijvoorbeeld het merk Makita die ook een tafelzaagmachine heeft ontwikkeld. Deze machine is bekend als de Makita 2704. De machine is erg krachtig dankzij de 1650 watt motor en een toerental van 4800 omwentelingen per minuut. Wil je erg dikke planken zagen? Dan is dat geen enkel probleem, want het zaagblad heeft een diameter van 260 mm. Ideaal om planken tot een dikte van 93 mm te verzagen. Het is zelfs mogelijk om in een hoek van 45 graden te zagen, maar hou dan rekening met een verlies van 29 mm.

Bosch PTS 10 T

Een goed verkochte cirkelzaagtafel is wel de Bosch PTS 10 T. De machine is eenvoudig in gebruik en beschikt over veel handige accessoires en functies. De reden dat de machine zo populair is heeft voornamelijk te maken met de prijs/kwaliteit. Hij is betaalbaar en toch kwalitatief goed inzetbaar. Het zaagblad heeft een diameter van 254 mm en wordt aangedreven door een krachtige 1400 watt motor. Hiermee is een toerental van 5000 omwentelingen per minuut te behalen en een zaagdiepte van 75 mm.


2 gedachten over “De drie populairste tafelzagen

  1. Heel handig! Ik twijfelde al een tijdje tussen de Bosch en de Makita! Ik ga toch voor de Makita, aangezien ik ook vaak dikkere planken moet gaan zagen! Bedankt voor de info, top.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *