Een aantal goede redenen om digitale sloten te laten installeren

De deur van je huis is eigenlijk de afscheiding tussen die gevaarlijke buitenwereld en een veilige haven, waar je je kunt ontspannen en waar je kunt genieten van je privacy. Je hebt waarschijnlijk dure spullen en spullen met een sentimentele waarde in huis en de gedachte dat iemand al deze dingen kan stelen is verontrustend. Daarom zijn een deur en het slot dat op die deur zit één van de belangrijkste beveiligingsfuncties in je huis. Natuurlijk moet een deur stevig en duurzaam zijn. Het moet bestand zijn tegen het forceren en moet moeilijk open te breken zijn.

Dieven richten zich niet echt op het intrappen of het openbreken van de deur. Ze concentreren zich eerder op het openbreken van het slot. In de meeste aangiftes bij de politie staat dat de sloten werden beschadigd of volledig werden opengebroken waardoor de inbrekers toegang kregen tot de woning. De meeste van deze huizen hadden zelfs beveiligingskettingen en dubbele sloten, maar zelfs deze extra beveiligingsmaatregelen waren niet opgewassen tegen bekwame en creatieve dieven.

De dreiging dat dieven dus gemakkelijk toegang kunnen krijgen tot een woning zorgt ervoor dat huiseigenaren paranoia worden en ‘s nachts niet meer rustig kunnen slapen. Door de grote impact van diefstal op eigenaren wordt er steeds meer beveiligingsapparatuur ontwikkeld, die een huis kan helpen beschermen tegen inbrekers.

Beveiligingsfuncties

  • Sleutelloze sloten. Bij een digitaal slot wordt er geen gebruik meer gemaakt van sleutels. Hierdoor hebben dieven ook geen mogelijkheid meer om een lock-picking techniek te gebruiken.
  • Pincode. In plaats van een slot met sleutels kan er ook een slot met een persoonlijk identificatienummer (PIN) worden geplaatst om de deur mee te openen. Een pin kan uit maximaal 12 cijfers bestaan. Dit maakt het moeilijk te raden en maakt het voor inbrekers moeilijker om toegang te kunnen krijgen.
  • Automatische vergrendeling. Een automatische vergrendeling is een geweldige functie op een digitaal slot. Als er vijf keer achter elkaar een verkeerde pincode wordt ingetoetst, wordt het slot automatisch vergrendeld.

Controle over het aantal gebruikers en de duurzaamheid

Een digitaal slot kan door maximaal zeventig gebruikers met verschillende pincodes en toegangskaarten worden gebruikt. Gebruikers kunnen ook afzonderlijk worden verwijderd. Een master-PIN kan worden gebruikt om nieuwe gebruikers toegang te geven of oude gebruikers de toegang te weigeren.

Je hoeft je geen zorgen te maken over storingen of kortsluiting. Digitale sloten zijn vanwege de duurzaamheid erg gewild. Ze zijn bestand tegen elektronische ontlading en bestand tegen alle weersomstandigheden. Ze worden meestal geleverd met sabotagebestendige deurschroeven, die inbrekers buiten houden. Als de deur beschadigd is, zorgt de fail-secure functie ervoor dat de deur niet gemakkelijk kan worden geopend.

Meer over sloten hier – sleutelmaker uit Enschede


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *