Een ladder of trap gebruiken voor uw klus?

Bij het klussen op hoogte is het altijd verstandig om te kiezen voor veiligheid en dus te werken met een rolsteiger of kamersteiger. Echter in sommige gevallen duurt de klus vele malen korter dan het opbouwen van de rolsteiger of kamersteiger. Daarnaast kan het natuurlijk ook voorkomen dat er geen ruimte is om een rolsteiger of kamersteiger op te bouwen. In die gevallen kun je ervoor kiezen om te werken met een ladder of een trap.

Werken met een bordes trap of dubbele trap

Wanneer je een aluminum trap wilt kopen heb je de keuze uit twee verschillende types. Dit zijn namelijk de bordestrappen en de dubbele trappen. De bordestrap is de trap zoals wij deze allemaal kennen en ook vaak ergens in de opslag te vinden is. Dit is een trap die maar door een persoon gebruikt kan worden. De dubbele trap is dus via beide kanten te gebruiken en hierdoor kunnen dus ook direct 2 mensen op de trap staan. Tevens is de dubbele trap wat steviger dan de bordes trap. Het fijne van de trappen is dat ze gemakkelijk op te ruimen en zij en in de kleinste opslag opgeborgen kunnen worden. Deze zijn echter niet geschikt voor grotere klussen, zo is het  volgens de arbowet maar 2 uur toegestaan op een trap te werken.

Werken met een ladder

Een ladder wordt voornamelijk gebruikt om naar een hoger gelegen plaats te komen. Hier wordt dus niet altijd op gewerkt, maar wordt voornamelijk gebruikt om bijvoorbeeld op het platte dak te komen. Net zoals bij de trap is ook de ladder niet aan te raden om op te werken, wanneer je tevens de mogelijkheid hebt om te werken op een rolsteiger. Mocht je een klein klus op hoogte moeten uitvoeren, dan kan een ladder ideaal zijn omdat je direct tijd kan winnen. Het voornaamste verschil tussen een ladder en een trap is dat bij een ladder op een hogere hoogte gewerkt kan worden dan bij trap. Denk hierbij dus aan de bovenste ramen van je woning of het dak.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *