Een systeemplafond?

Het is een plafond wat verlaagd is, het bestaat uit een roosterwerk waarop plafondplaten liggen. De plafondplaten liggen er los op zo kan je ze makkelijk omhoog duwen, weghalen en weer terug leggen. Het rooster hangt aan het bouwplafond met speciale plafondhangers. Een systeemplafond wordt gebruikt om buizen en leidingen weg te werken zodat deze niet te zien zijn en zo kunnen ze er ook snel bij als dat nodig is. Ook wordt het gebruikt om de akoestiek in een ruimte te verbeteren zodat  het niet zo galmt, het geluid wat van boven of beneden komt kan met een systeemplafond ook worden verminderd.

Verschillende typen systeemplafonds

Een systeemplafond is verkrijgbaar in verschillende typen, zo heb je een inleg systeemplafond, een doorzak systeemplafond en een verdekt systeemplafond. Bij een inleg systeemplafond liggen de plafondplaten gelijk aan het systeem, dit type systeemplafond komt het meeste voor. Een doorzak systeemplafond is bijna hetzelfde als een inleg systeemplafond. Het verschil bij een doorzak systeemplafond is dat de platen wat verder naar beneden zakken, dit ziet er vaak wat luxer uit. Dan heb je nog een verdekt systeemplafond, hierbij zie je de profielen van het systeemplafonds helemaal niet meer. Dit type systeemplafond wordt vaak gebruikt als een ruimte er netjes en straks uit moet zien, hierbij kan je denken aan musea, luxe kantoren of bij de entree van een gebouw.

Soorten plafondplaten

Er zijn verschillende soorten plafondplaten die je kunt gebruiken voor een systeemplafond. Zo heb je ruwe plafondplaten, dit zijn de meest gebruikte variant, mat glad, met een print, zwarte plafondplaten of andere kleuren. Er zijn speciale plafondplaten die extra brandwerend zijn, deze worden veel in keukens van restaurants gebruikt. Medicare plafondplaten zijn bedoeld voor plekken waar strenge eisen worden gesteld aan hygiëne en reiniging, deze hangen bijvoorbeeld in ziekenhuizen. Dan heb je nog creaprint plafondplaten, deze plafondplaten kunnen naar eigen idee worden bedrukt.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *