Ga je verhuizen? Met deze 4 tips bespaar je een verbouwing!

Net een nieuw huis gekocht? Dan is het tijd om na te denken over de volgende belangrijke stappen. Wat waarschijnlijk al bekend is, is dat de kosten van een nieuwe woning flink kunnen oplopen. Dit geldt met name voor een verbouwing als bijvoorbeeld de huidige badkamer of keuken niet naar wens is. In dit artikel reiken wij je vier tips aan om een verbouwing én dus kosten te besparen.


1. Geef de huidige keuken een make-over

Wanneer je een woning koopt waarin mensen eerder hebben gewoond, is de kans groot dat de inrichting niet naar eigen smaak is ingericht. Zo kan dit zijn met de keuken. Helaas kost het aanschaffen en verbouwen van nieuwe keuken, veel geld. Om een verbouwing te besparen of uit te stellen, kun je ervoor kiezen om de huidige keuken een make-over te geven. Dit zodat deze alsnog gericht wordt op de eigen smaak. Dit kun je doen door de keukenkastjes te verven of het aanrechtblad te vernieuwen. Zo krijgt de keuken, zonder al te veel moeite, een geheel nieuwe look.

2. Laat de vloer opknappen

De vloer speelt een belangrijke rol bij het bepalen van het interieur. In plaats van een nieuwe vloer uit te zoeken, kun je er ook voor kiezen om de huidige vloer te laten opknappen. Zo kan een doffe houten vloer bijvoorbeeld voorzien worden van een nieuwe laklaag. En een stenen vloer met schade, kan weer gerepareerd en gepolijst worden. Wel adviseren we om de vloer te laten opknappen door een professioneel vloerbedrijf. Zij kunnen namelijk zorgen voor een optimaal, mooi en lang resultaat.

3. Maak gebruik van tegelverf

Tegelverf kan uitkomst bieden in verschillende situaties. Ben je relatief tevreden met de badkamer van de nieuwe woning maar past de kleur niet? Dan kun je de tegels eenvoudig voorzien van een nieuwe kleur. Ook kan de tegelverf gebruikt worden bij de make-over van de keuken. Dit kun je doen door de betegelde achterwand met tegelverf te verven naar de gewenste kleur. Zo hoeven de tegels niet worden vervangen. Iets dat veel tijd en moeite kost.

4. Kleine woonkamer? Ga voor lichte kleuren
Deze tip is bruikbaar voor iedereen die stiekem een uitbouw voor ogen heeft, maar dit liever uitstelt of voorkomt. Mocht je een ruimte hebben welke je net iets te klein vindt, dan kun je deze door middel van een truc optisch groter laten lijken. Dit kun je doen door gebruik te maken van lichte kleuren. Kies voor lichte muren en meubelen zodat de woonkamer er ruimer uit komt ziet.

 Ga jij aan de slag met één van de bovenstaande tips? Dan wensen we je alvast veel succes!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *