Geen raad met klusjes? Probeer deze eenvoudige manieren maar!

Geen raad met klusjes

Er zal een tijd aankomen dat zich een sanitaire noodsituatie zal voordoen in uw huis. Het toilet kan verstoppen, de afvoer kan verstopt raken of een kraan kan lekken. Het is belangrijk dat je de kleine sanitaire problemen zelf kan oplossen, vooral als je geen loodgieter beschikbaar kunt vinden. Hier zijn er enkele tips hoe je vier kleine klusjes zelfs kunt uitvoeren.

  1. Verstopte afvoeren

Afvoeren raken gemakkelijk verstopt door vetophoping en voedselresten. Dit is een klein probleem die je door middel van zuiger eenvoudig zou moeten kunnen verhelpen. Als het toch niet lukt, probeer dan kokend water in de gootsteen te gooien. Maar dat kan je pas doen als je metalen buizen hebt. Je zou ook een oplossing van azijn, bakpoeder en kokend water in de afvoer kunnen gooien. Hopelijk werkt het met deze trucjes.

  • Gebruik loodgieters tape

Het afdichten van pijpschroefdraden is essentieel om waterlekkage rond verbindingen te voorkomen. Pijp Schroefdraden kunnen eenvoudig worden afgedicht met hoogwaardige loodgieters tape. Loodgieters tape wordt ook wel Teflon-tape genoemd. Je moet de schroefdraden drie keer met de tape omwikkelen voordat je sanitaire hulpstukken en verbindingen aansluit. Merk op dat gele tape speciaal is ontworpen voor gebruik in gasleidingen, terwijl witte tape voor loodgieters ideaal is voor algemeen huishoudelijk sanitair.

  • Toiletproblemen

Lekken in toiletten blijven vaak onopgemerkt. In de meeste gevallen is er een intern lek in de watertank of in de afvoer. Een toilet dat de hele tijd draait, kan dagelijks honderden liters opgeven. Een van de grootste boosdoeners is de rubberen flap. Ze kunnen hun vorm verliezen en de tank niet goed afsluiten. Soms kan de ketting die aan de flap is bevestigd ook verdraaid raken. Dit zou voorkomen dat de flap gelijk op de bodem blijft zitten. Gelukkig is de flap gemakkelijk te verwisselen.

  • Lekkende kranen

Lekkende kranen komen vaak voor en bijna iedereen heeft ooit de kraan moeten veranderen. Na verloop van tijd zal de afdichting in de kranen verslijten en moet deze worden vervangen. Een nieuwe kraanring is niet duur en het kost je maar 5 minuten om deze te vervangen. Je hebt alleen een sleutel nodig om de armaturen te verwijderen, en het is een gemakkelijk doe-het-zelf-project.

Kan je het toch niet zelf doen?

Door de juiste informatie over sanitair in gedachten te houden, kan je eenvoudig zelf kleine en gemakkelijke sanitaire problemen oplossen. Onderzoek altijd alle beschikbare opties voordat je jouw telefoon meeneemt om de loodgieter te bellen. Als je echter iets niet weet, laat je het liever over aan de experts. Het is begrijpelijk dat er mensen zijn die het toch niet zelf durven. Als je geen kennis hebt van sanitaire werkzaamheden is het een aangeraden om het over te laten aan de loodgieter. Bekijk deze website; https://www.loodgieterutrecht030.nl/, als jij ook hulp zoekt voor het uitvoeren van jouw sanitaire werkzaamheden. Een cv-ketel zelf repareren met instructiefilmpjes is heel gevaarlijk, vooral als je helemaal geen kennis hebt van hoe het werkt. Sommige klusjes moet je inderdaad liever overlaten aan de expert. Maak nu jouw afspraak met de loodgieter.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *