Gladde vloeren: op welke manier vermijd je glijpartijen?

Wij komen aanschouwen en peilen, want peilen is weten. En gokken is betalen. Serge Kornuyt ondersteunt ondernemingen met problemen met hun vloer, zoals een vloer die te glibberig is geworden. En Serge denkt daarbij vanuit het probleem van de klant, niet vanuit zijn handel: Het is te licht om te vertellen je moet een andere vloer, het kan ook zijn dat de personeelsleden ander schoeisel moeten gebruiken. Doorgaans is het een combinatie van aanleidingen. Een blog over glibberige vloeren en vallende werknemers.

Gietvloer of geen gietvloer, dat is de hamvraag

We worden frequent benaderd wanneer de afgeleefde vloer afgedragen is, b.v. als deze te glibberig is of als er werkelijk beschadigingen zijn, van een heftruck bijvoorbeeld die steeds opnieuw door een gat rijdt en goederen kwijt raakt. En na een reeks glijpartijen worden jullie gepolst? het gros van de bedrijven laten het niet zo ver komen dat er verschillende medewerkers zijn gevallen, vaak is 1 geval al genoeg om ons in te schakelen. En wat kunnen andere aanleidingen van de gladheid zijn, behalve dat de vloer is afgeleefd?

Vochtigheid is ook dikwijls een aanleiding van glijpartijen, dus dan is de slipweerstand belangrijk, hoe grof een vloer is zeg maar. In de food-industrie worden vloeren bijvoorbeeld dagelijks gereinigd, en dan worden vloeren dikwijls gladder. Of als er met droge poeders gewerkt wordt, dat kan ook glijpartijen teweegbrengen. Of houtstof van het zagen. Uitglijden kan verscheidene aanleidingen hebben. En Serge zoekt het allemaal netjes uit voor hij aan het werk gaat.

Strategie

Onze strategie? We maken de balans op aan welke eisen de vloer moet voldoen en desgewenst kunnen we de vloer antislip maken. We peilen met een slipweerstandmeter hoe kwalijk het is, en op basis daarvan kunnen we een aanbeveling maken in de vorm van een idee. En als dat wordt goedgekeurd? Dan gaan we dikwijls de vloer eerst schoonmaken en ontvetten en machinaal voorbehandelen en primeren. En daarna gaan we het overlagen met kunststof, epoxy of polyurethaan.

Afhankelijk van de laagdikte wordt het gerold of gegoten, als het gerold wordt is het geen gietvloer vanzelfsprekend haha. Ja als je gietvloerenleverancier bent denk je al snel in begrippen van gietvloeren natuurlijk. Wij hebben al een enkele maal debat gehad over termen: wanneer is iets een gietvloer? In feite zijn het allemaal gewoon kunststof vloeren. Of kunststofvloeren. Whats in a name? De naam van het artikel zegt niks inderdaad, als het vraagstuk maar wordt opgelost.

Oplossing

Wij kunnen er met onze bouwchemische producten voor zorgen dat het vloerprobleem met betrekkelijk lage kosten op te lossen is. En vlug: de producten zijn sneldrogend en betrouwbaar. Kan dat op alle ondergronden? Ja hoor, maar meestal ligt er in een fabriek al een betonvloer of coating met de geschikte producten en met de juiste voorbehandeling. Houten vloeren zijn het minst eenvoudig te overlagen, maar die zijn wel eenvoudig eruit te halen natuurlijk. Een betonvloer haal je er niet zomaar even uit. Dus daar kan mooi een gietvloer over. En als het aan Serge ligt wordt dat natuurlijk een gietvloer van Kornuyt. Want ook al staat de klantbehoefte bij hem centraal, de verwarming moet wel branden vanzelfsprekend.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *