Het kiezen van geschikte werkschoenen

Voor bepaalde gevaarlijkere werkzaamheden heb je goede werkschoenen nodig om je voeten te beschermen. Toch kan het nog moeilijk zijn om de juiste schoenen te kiezen. Je wilt dat ze comfortabel zijn maar ze moeten toch ook aan bepaalde richtlijnen voldoen. Om jou te helpen hebben we een stappenplan opgezet bij het kiezen van werkschoenen.   werkschoenen  

Ken de richtlijnen

Jouw werkgever heeft vast en zeker enkele eisen die aan de werkschoenen worden gesteld in de vorm van normen met een bepaalde code. Wanneer je deze kent kun je dus schoenen uitzoeken die aan deze richtlijnen voldoen. Wanneer dit het geval is dan weet je in ieder geval zeker dat je schoenen veilig genoeg zijn.  

Een hoog of een laag model?

Bij werkschoenen heb je de keuze tussen een hoog of een laag model. Lage modellen zijn vooral geschikt voor wanneer je veel moet knielen, je kunt je voet namelijk een stuk beter bewegen in een lager model. Het nadeel hier is dat je achillespees niet zo enorm goed beschermd is. Een hoger model is vooral geschikt voor bouwplaats medewerkers zo geven ze voldoende steun en beschermen ze de achillespees goed. Wel is het hierbij belangrijk dat de schacht op de juiste hoogte zit en dat hij gepolsterd is voor enkel en achillespeesbescherming.  

Ze moeten comfortabel zitten

Werkschoenen zal je regelmatig voor lange periodes achter elkaar aan moeten, dan wil je natuurlijk wel dat ze comfortabel zitten. Je wilt niet dat steeds last hebt van irritaties en pijn tijdens het dragen van de schoenen. Hierom is het ook belangrijk dat je een beetje investeert in de werkschoenen, dan zitten ze beter en gaan ze langer mee.  

Welk materiaal kies je; Leer of kunststof?

Bij het kiezen van een materiaal kom je vanzelf vaak uit bij deze keuze, ga je voor echt leer of toch voor kunststof. Leren schoenen zijn een goed idee wanneer je in een omgeving werkt waar het of heel heet of heel koud kan worden. Zo is leer hittebestending maar is er ook een mogelijkheid voor voering. Wel moet leer goed onderhouden worden en kost het dus iets meer werk. Kunststoffen schoenen is een beter idee wanneer je in een natte omgeving werkt of met chemicaliën die door leer heen kunnen dringen. Bovendien zijn ze onderhoudsarm maar zijn ze slecht geïsoleerd bij kou of hitte. Het is dus een ideale onderdeel van je werkkleding.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *