Hoe geef je je tuin die luxueuze uitstraling?

Je wilt het maximale uit je tuin halen, maar hebt waarschijnlijk geen zin om veel geld uit te geven aan het inhuren van een landschapsarchitect. Hebben we gelijk? Nou, als dat het geval is, moet je onze tips bekijken om je tuin alsnog een luxueuze uitstraling te geven.

Bouw je eigen overkapping

Het spreekt voor zich dat patio's een goede plek zijn om buiten te dineren, maar regen – of soms te veel zon – kan een probleem zijn als je buiten bent. Een eenvoudige luifel biedt een stijlvolle bedekking en creëert een aangename zomersfeer. Je kan zelfs het gebied volledig laten afdekken, zodat je buiten kunt zijn, bij regen of zonneschijn. Als het dak van balken is gemaakt, kun je een weerbestendige stof door de balken weven om je droog te houden – of uit de zon.

Creëer een buitenbioscoop

Creëer je eigen achtertuin bioscoop met een projector en een laken! Perfect voor entertainment, en het kan worden bereikt met een klein budget. Een projector is een geweldige investering voor elke filmliefhebber. Warme avond? Rijg een laken tussen twee bomen en kijk een film terwijl je onder een paar dekens ligt met een zak popcorn uit de magnetron.

Bouw een vuurplaats

Om een ??centraal punt of aandachtspunt in je buitenruimte te creëren, zorgt een ingebouwde vuurplaats niet alleen voor warmte maar trekt het de aandacht zoals een open haard zou doen in een woonkamer. Tuindesigner Gabion verkoopt schanskorven tuinhaarden die warmte en sfeer bieden op die frissere zomeravonden.

Maak een outdoor bar

Heeft je keuken een raam dat uitkomt op de tuin? Gebruik het om een ??buitenbar te creëren waar drankjes en eten gewoon door kunnen! Het enige wat je nodig hebt is een sterke richel en wat barstoelen. Of, als budget geen probleem is, bouw dan een outdoor bar aan de achterkant van de keuken, waar het sanitair eenvoudig op de keuken kan worden aangesloten.

Bouw een hele buitenkeuken

Ga met je tuin veel verder dan de weekend barbecues en bouw een onderhoudende ruimte waar je buren jaloers op kunnen zijn. Buitenkeukens zijn meer dan alleen een oversized grill op een terras. Ze kunnen worden uitgerust met koelkasten, fornuizen, pizzaovens en ijsmachines, en bijna allemaal worden ze vergezeld door een zit- en eetgedeelte. Met buitenkeukens kun je maaltijden bereiden en een praatje maken met je gasten, zonder dat je om de minuut naar binnen hoeft te rennen voor borden, drankjes of grill gerei.