Hoeveel kost het laten plaatsen van een traplift?

Eén van de belangrijkste vragen die u zich bij een traplift laten plaatsen zult stellen heeft uiteraard betrekking tot de kostprijs waar u rekening mee moet houden. De exacte prijs die wordt aangerekend voor het laten plaatsen van een traplift is steeds afhankelijk van verschillende factoren. Zo is er bijvoorbeeld de vorm van de trap, maar ook het merk van de traplift en de mogelijke opties waarover u wenst te kunnen beschikken. Bent u ook benieuwd naar welke kosten er nu precies in rekening gebracht kunnen worden voor het kopen en laten plaatsen van een traplift? U komt het hier op deze pagina te weten!

  1. Het laten plaatsen van een nieuwe traplift 

Geeft u er de voorkeur aan om een nieuwe traplift te kopen? In dat geval bent u uiteraard verzekerd van een volledig nieuw exemplaar welke nog nooit eerder is gebruikt. De basis van de aankoopprijs van een dergelijke traplift wordt in de praktijk gelegd door de vorm waar de trap over beschikt. Voor een traplift bij een rechte trap begint de kostprijs bijvoorbeeld ergens rond de 2.750 euro. Is er sprake van één bocht in de trap? Dan kan die prijs reeds oplopen tot 5.100 euro en meer. Bij meerdere bochten is de instapprijs al snel tegen de 6.000 euro gelegen. Wilt u graag kunnen besparen op de aankoop van een nieuwe traplift? Dan is de traplift prijzen vergelijken altijd een absolute aanrader.

  1. Het laten plaatsen van een tweedehandse traplift 

Voor veel mensen is de aankoopprijs van een nieuwe traplift een (financiële) brug te ver. Geldt dat ook voor u? Dan hoeft u nog niet meteen te vrezen voor een aanstaande verhuizing naar een andere woning. U kunt er immers ook voor kiezen om een tweedehandse traplift te kopen. Er worden bij verschillende bedrijven steevast heel wat interessante tweedehandse trapliften aangeboden tegen een zeer interessant prijskaartje. Bovendien is het zo dat u bij het aanschaffen van een tweedehandse traplift bij een gerenommeerd bedrijf veelal ook nog eens kunt rekenen op een bepaalde garantietermijn. Er hoeft u dan ook eigenlijk niets in de weg te staan om ook even te kijken in de richting van tweedehandse trapliften. 

De kostprijs voor het kopen van een tweedehandse traplift kan sterk variëren. Bij een rechte trap start de kostprijs voor een tweedehandse traplift bijvoorbeeld reeds rond de 1.700 euro. Voor een exemplaar met één bocht betaalt u al snel 2.600 euro. Wilt u graag een traplift met verschillende bochten kopen? Dan begint de prijs daarvoor ergens rond de 3.000 euro. 

  1. Huren als mogelijk alternatief voor een traplift kopen?

Zou u liever niet in één keer een hoge kostprijs moeten betalen voor de aankoop van een bepaalde traplift? Dat hoeft ook helemaal niet! U kunt er namelijk ook voor kiezen om een traplift te huren. Een traplift huren houdt uiteraard wel in dat u er nooit echt eigenaar van wordt. Daar tegenover staat dat u de kosten voor het gebruik van de traplift kunt spreiden. In principe wordt er voor het huren van een traplift dan ook gewoon steeds een bepaald maandelijks bedrag in rekening gebracht. Raadpleeg evenwel altijd goed de precieze voorwaarden wanneer u ook voor een traplift huren wenst te kiezen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *