Jouw huis beter beveiligen? Hier moet je aan denken!

Wordt er de laatste tijd vaker ingebroken in jouw buurt? Dan bezorgt dit jou natuurlijk niet echt een prettig gevoel. Mogelijk schrik je ’s nachts zelfs wel van het minste of geringste geluid wakker. Wanneer je een veilige woning hebt, hoef je je niet of nauwelijks zorgen te maken om een inbraak. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Veel mensen hebben namelijk geen idee hoe zij hun woning beter kunnen beveiligen. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. In onderstaande tekst krijg je namelijk een aantal handige tips van een slotenmaker. Hierdoor blijf je beter op de hoogte van de mogelijkheden op het gebied van huisbeveiliging!
 
Begin bij de basis
Iedere woning in Nederland is voorzien van sloten op de toegangsdeuren. Hierdoor kan niet iedereen jouw huis betreden. Enkel de mensen die over een sleutel beschikken, kunnen namelijk naar binnen. Hierdoor denkt menig Nederlander dat zijn/haar woning veilig is. Dit hoeft echter niet. Zijn de sloten op jouw toegangsdeuren al behoorlijk oud? Dan is jouw woning zelfs helemaal niet veilig. Inbrekers hebben een oud slot namelijk binnen een handomdraai geforceerd. Zorg daarom voor veilige sloten op jouw toegangsdeuren. Wij raden mensen altijd aan voor sloten met een keurmerk te kiezen. Waarom? Omdat deze getest zijn op populaire inbraakmethodes. Hoe meer sterren zo’n keurmerk bevat, des te veiliger het slot. Het kost een inbreker in dat geval meer tijd om het slot te forceren. Hierdoor laat hij jouw woning eerder links liggen. 

Plaats ook sloten op de ramen
We zien dat toegangsdeuren steeds beter beveiligd worden. Menig inwoner van Nederland denkt hierdoor dat inbrekers geen poging ondernemen om binnen te komen. Dit is echter een misvatting. Zijn de deuren van jouw huis goed beveiligd? Dan zoekt een inbreker een andere manier om binnen te komen. De kans is groot dat hij zich tot de ramen richt. Veel Nederlanders vergeten namelijk hun ramen te beveiligen. Wil je jouw huis beter beveiligen? Vergeet dan vooral jouw ramen niet. Raambeveiliging weerhoudt inbrekers er overigens ook nog niet van om binnen te dringen. Ze kunnen namelijk altijd nog een raam intikken in een poging om in te breken.

Kies voor inbraakbeveiliging
Wil je het zekere voor het onzekere nemen? Kies dan voor inbraakbeveiliging als extra ondersteuning van de sloten op ramen en deuren. Hiertoe heb je vandaag de dag verschillende mogelijkheden. Allereerst kun je anti-kerntrekbeveiliging plaatsen. Dankzij deze beveiliging kan een inbreker de populaire inbraakmethode kerntrekken niet langer toepassen. Een anti-inbraakstrip kan ook handig zijn, zeker wanneer je jouw woning vaak via de voordeur verlaat en deze niet op slot draait. Indien je jouw voordeur niet afsluit, kan een inbreker jouw deur met een hard stukje plastic openen. Hij hoeft hiervoor alleen maar met het stukje plastic op en neer te gaan tussen de deur en het kozijn. Dit kan hij niet langer doen wanneer er een anti-inbraakstrip aanwezig is. Zijn deze maatregelen jou nog niet voldoende? Kies van voor elektronische beveiliging. Hierbij kun je denken aan een alarmsysteem en camera’s. Veel inbrekers laten zich afschrikken door deze inbraakbeveiliging.

Vraag een slotenmaker om advies
Je wilt natuurlijk niet onnodig geld uitgeven aan het beveiligen van jouw woning. Daarom doe je er goed aan een slotenmaker langs te laten komen. Hij kan jouw woning namelijk aan een uitvoerige inspectie onderwerpen. Hij kan jou zo direct op de zwakke plekken wijzen. Zo geeft hij het bijvoorbeeld direct aan wanneer het raadzaam is jouw woning om meer punten te beveiligen. Wij raden je aan zijn advies niet in de wind te slaan. Althans, niet wanneer je een inbraak wilt voorkomen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *