Klussen in huurwoningen

Iedereen wilt natuurlijk in een huis wonen hoe hij of zij dat wilt hebben, maar in een huurhuis is dit vaak lastig. Toch zijn er tegenwoordig meer mogelijkheden om te klussen aan de woning en hoeft het niet in oorspronkelijke staat te blijven. Je moet rekening houden met een aantal zaken die worden in dit artikel besproken door een verhuurmakelaar uit Den Haag.

Toestemming

Wanneer je wilt beginnen met klussen is het natuurlijk eerst altijd zaak om toestemming te krijgen van de verhuurder en eventueel de VVE en de gemeente. Wanneer het een goede verandering is zal de verhuurder er vaak wel achter staan, de woning wordt voor hem namelijk ook meer waard. Vaak is het zelfs zo dat de verhuurder niet mag weigeren wanneer de waarde van de woning hetzelfde blijft.

Overnamevergoeding

Verhuurders betalen tegenwoordig steeds vaker een overnamevergoeding voor bouw aan de woning waardoor het huis in waarde is gestegen. Bijvoorbeeld wanneer er een nieuw keukenblok of ander inbouwapparatuur is bij gekomen. Als de verhuurders de veranderingen eerder wilt overnemen is hij eigenaar van de keuken en zo kan dan je huur stijgen.

Vastleggen zwart op wit

Het gebeurd nog wel eens dat de verhuurder verbeteringen aanbrengt en deze even later weer moet slopen. Wanneer je toestemming aanvraagt zorg er dan voor dat het legitiem wordt vastgesteld, door een contract op te stellen. Zo voorkom je problemen over bijvoorbeeld de kwaliteit van het materiaal, het voorkomen van schade aan de woning en de brandveiligheid. Ook is het verstandig om te vragen naar de afschrijvingen, na hoeveel jaar zal dit zijn? Hier zijn vaak regelingen voor.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *