Klussen in je nieuwe woning met deze tips

Hebt u net een nieuwe woning gekocht? Van harte gefeliciteerd! Wij geven u de beste tips om te klussen. Klussen kost wat geld maar u wilt het natuurlijk zo goedkoop en efficiënt mogelijk. Met de onderstaande tips lost u dit op. Lees het op uw gemak eens door en neem de tips mee naar uw eigen huis.

1. Hergebruik

Tijdens het slopen van onderdelen zijn er vaak spullen die opnieuw gebruikt kunnen worden. Het is handig om dit te scheiden in twee delen. Maak eerst een bak waar u spullen in kunt doen die niet groot zijn. Denk hierbij aan schroeven die nog in goede staat zijn. Voor de zwaardere en grotere spullen kunt u een aparte bak nemen.

In deze bak kunt u dingen plaatsen als stenen of oude kleden. Oude kleden kunnen bijvoorbeeld altijd van pas komen bij het verven. Leg deze op de grond en voorkom dat er verf spetters op de nieuwe vloer komen. De stenen kunt u gebruiken om bepaalde dingen op te vullen. Het is zonde als u regelmatig iets moet weg gooien en vervolgens iets met dezelfde functie moet kopen.

2. Hulp

Als u in de nieuwe woning gaat wonen, wilt u waarschijnlijk dat er veel uit het oude huis meegaat. U kunt hiervoor een goedkoop verhuisbedrijf inhuren. Zij regelen het vervoer en het voorkomt dat u 25 keer heen en weer moet rijden met een kleine auto. Het scheelt u veel tijd die u beter kunt besteden aan het klussen.

U wilt misschien niet alles meenemen maar apparaten als een wasmachine moeten toch wel mee. Dit grote apparaat pas nauwelijks in uw auto. Bekijk snel waar u goedkoop kunt verhuizen.

3. Klusmateriaal beschikbaar

Wanneer en geklust moet worden, is het verstandig om in het huis verschillende gereedschappen aanwezig te hebben. Een schroevendraaier, een boor, een kwast, tape en een zaag. Zorg dat u van tevoren al voor een grootdeel weet wat u nodig heeft. Door al deze gereedschappen bij de hand te hebben, bespaart u redelijk wat tijd.

4. Materialen inkopen

Natuurlijk wilt u altijd precies genoeg kopen van iets. Als u te weinig heeft, moet u weer terug naar de bouwmarkt. Soms is het niet erg maar het kan ook heel vervelend zijn. Bekijk eerst of het een standaardproduct is. Denk hierbij aan een kit of een zak cement. Deze dingen blijven altijd wel in het assortiment. Schat in hoeveel u ongeveer nodig heeft en koop die hoeveelheid.

Als u spullen zoals laminaat besteld, zorg er dan voor dat u iets meer heeft dan dat er nodig is. Mocht er iets breken, heeft u altijd nog voldoende om dit te vervangen. Daarnaast kan het ook zijn dat het in verloop van tijd uit het assortiment verdwijnt.

Met deze tips maakt u het klussen gemakkelijker en voorkomt u vervelende situaties. Wij wensen u veel plezier in uw nieuwe huis en regel snel de hulp van de verhuisservice.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *