Klussen op kamers

Het nieuwe studiejaar gaat weer van start en dat betekent dat er weer een hoop studenten het ouderlijk huis verruilen voor een (vaak te kleine) kamer. Kamers in studentenhuizen zijn vaak niet meer de nieuwste, en kunnen wel een opknapbeurt gebruiken. Maar hoe doe je dit zonder ervaring en met weinig geld? In deze blog leggen we het graag aan je uit! 

Kleurtje op de muren

Uit huis gaan, een nieuwe studie en andere vrienden, dat is al heel erg wennen. Des te fijner wanneer je een fijne kamer hebt waar je jezelf ‘s avonds kan terugtrekken. Dat begint al met een mooie kleur op de muren. De meeste studenten houden het bij saai wit, maar wanneer het mag van je huisbaas, dan raden we je zeker aan om één muur een kleur te geven. Een rustige pasteltint bijvoorbeeld. 

Raamdecoratie ophangen

Slapen in een kamer zonder gordijnen, rolluiken of iets anders wat verduistert? Geen goed idee! Je hebt als student een goede nachtrust nodig na een drukke dag. Kies daarom voor goede, verduisterende (rol)gordijnen, of overleg met je huisbaas of er budget is om rolluiken te laten plaatsen. Een goed klusbedrijf kan dit voor weinig geld al realiseren. 

Meubels van IKEA

Ook het in elkaar zetten van meubels hoort uiteraard bij klussen! Kies zeker voor onze grote Zweedse vriend, want de handleidingen van IKEA zijn zelfs te begrijpen door dummies. En het voordeel is dat je bij de IKEA uit leuke meubelsets kunt kiezen, waardoor alles toch een beetje bij elkaar past, zonder dat het veel geld hoeft te kosten.

Decoratie!

En na het klussen komt decoreren! Maak vooral een gezellige, fijne plek van je kamer. Een dekentje op je bed of bank, wat kaarsjes op tafel en leuke plantjes in het raam. Hang ook een fijne lamp op, zowel eentje die handig is bij het studeren als eentje die voor wat sfeer zorgt. En dan is het nog een kwestie van genieten van je studententijd!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *