Kun je zelf sloten vervangen?

Een vaak gehoorde vraag is of het mogelijk is om zelf sloten te vervangen. In principe kan iedereen dat zelf en heb je daar geen slotenmaker voor nodig. Toch is het vaak aan te raden om het sloten vervangen toch aan de specialist, de slotenmaker, over te laten. Daarvoor zijn een paar redenen aan te voeren.

Allereerst doe je zelf de klus niet zo vaak. Je hebt daarom wellicht weinig ervaring met het goed aanbrengen van de sloten. Zeker bij sloten van buitendeuren is het van belang dat ze goed gemonteerd zijn. Als je iets verkeerd monteert en er ontstaat een zwakte in het slot, dan ben je de sigaar. Het vervelende is ook dat je daar pas achter komt als het al te laat is. Een slotenmaker doet bij wijze van spreken niets anders dan sloten in deuren plaatsen en is daarom zeer ervaren. Hij weet het slot dan ook op een prima wijze te installeren zodat er geen gebreken ontstaan.

Een andere reden is dat een slotenmaker je direct kan adviseren bij de te nemen sloten. Er zijn gigantisch veel sloten. Natuurlijk gaat het er voor een deel om of een slot mooi gevonden wordt en uiteraard goed past bij het uiterlijk van de deur en de woning, maar er komt ook een stukje kwaliteit bij kijken. Is een slot van twee tientjes net zo goed als die van twintig tientjes? Een slotenmaker ligt het graag toe en kan je het ideale slot voor jouw deur adviseren. Je kunt dan altijd zelf nog bepalen of je dat advies opvolgt of toch liever voor een ander slot gaat.

Ten derde scheelt het je gewoon tijd en moeite. Een slotenmaker kan netjes een slot ophangen terwijl jij en ik misschien een tijdje zitten te prutsen en wellicht wat krassen maken in de lak van de deur of iets beschadigen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *