Last van vliegen? Met deze tips niet meer!

vliegen

De zomer heeft over het algemeen veel positieve kanten, maar we kennen ook wel enkele negatieve kanten. Misschien wel een van de meest vervelende dingen is de aanwas van allerlei verschillende insecten die weer tevoorschijn komen. Muggen, vliegen en ander ongedierte kunnen erg irritant zijn, met name in de nacht. Wil je er vanaf? Lees dan de onderstaande tips!

Voorkomen is beter dan genezen

Onze allereerste tip is daarom ook om gebruik te maken van vliegengordijnen. Als je de vliegen gewoon buiten houdt heb je er ook geen last van. Zo’n deurgordijn is makkelijk te bevestigen en doet ze z’n werk altijd perfect. Je moet alleen niet vergeten te sluiten 😉

Gebruik ‘s nachts een ventilator

Door ‘s nachts een ventilator te gebruiken houd je vliegen ver bij je uit de buurt. Het zorgd er daarnaast ook nog voor dat je lekker koud blijft, win win! De wind die het apparaat genereert willen de vliegen namelijk liever vermijden.

Gebruik anti vliegen spray

Anti vliegen spray kan ook erg goed werken. Gebruik het dan ook. Laat je niet martelen door de vliegen die jou telkens weer van dichtbij willen bekijken.

Basilicum

Vliegen houden niet van basilicum en wij wel! Zet er dus een paar in je huis en geniet van dit plantje tijdens het avondeten. Daarnaast kan knoflook ook goed werken. En azijn, je kunt hier ook nog eens je ramen mee schoonmaken, dus dan heb je weer twee vliegen in een klap!

Houd geen licht aan in het donker

Vliegen komen erop af. Let er daarom ook goed op. Zet de lichten zo lang mogelijk uit en als je even niet in een kamer bent vergeet het licht dan niet uit te zetten. Er is weinig zo vervelend als bij het binnenkomen van je kamer opgeschrikt te worden door een zwerm muggen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *