Lekkage opsporen met ultrasoon detectie

Krijg je de indruk dat de leidingen in jouw woning lekken? Dan heb je verschillende manieren om dergelijke lekkages op te sporen. Veel mensen kiezen ervoor om eerst zelf op zoek te gaan naar een lekkage. Regelmatig zien we dat dit niet het gewenste effect heeft. Zo wordt een lek lang niet altijd gevonden. Blijf niet ellenlang zoeken, want in de tussentijd blijft het water uit het leidingstelsel stromen. Hierdoor ontstaat behoorlijk wat schade. Dit is zelfs het geval wanneer het lek niet zichtbaar is. Een zogeheten ‘onzichtbare lekkage’ richt soms zelfs veel meer schade aan dan een zichtbaar lek. Lukt het jou ook maar niet om een lekkage te vinden? Probeer een lekkage dan eens op te sporen met behulp van ultrasoon detectie.

Hoe werkt ultrasoon detectie?
Heb je nog niet eerder een lekkage opgespoord met ultrasoon detectie? Dan weet je vast niet hoe dit werkt. Allereerst moet je weten dat je hiervoor een lekdetectiespecialist in moet schakelen. Hij heeft namelijk apparatuur in huis om het lek te vinden. Met deze apparatuur loopt hij langs jouw muren om te kijken waar het lek zit. Op het scherm van het apparaat kan hij precies zien waar het lek zit. Het apparaat geeft dit tot op de millimeter nauwkeurig aan. Een lekkage opsporen in Den Haag met behulp van ultrasoon detectie is dus een fluitje van een cent!

Het voordeel van ultrasoon detectieHet inschakelen van een lekdetectiespecialist voor ultrasoon detectie brengt kosten met zich mee. Hierdoor zijn niet alle mensen hier direct even happig  op. Bedenk echter wel dat een lekkage opsporen middels ultrasoon detectie een flinke besparing oplevert. Waarom? Omdat de bron van het lek zeer  nauwkeurig bepaald wordt. Hierdoor hoeft maar een klein gedeelte van jouw vloer of muur opengebroken te worden. De reparatiewerkzaamheden vallen hierdoor dus ook mee. Je bent dus aanzienlijk goedkoper uit dan wanneer je een groot deel van een vloer of muur openbreekt.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *