Maak je eigen salon tafel!

Heb je wat tijd over en wil je je tijd nuttig besteden? Stroop dan je mouwen op, want het maken je eigen salon tafel is een ideale tijdsbesteding en ook nog is heel makkelijk!  Zorg ervoor dat je ruimte hebt om je kunst in elkaar te zetten en de benodigde gereedschappen. In dit artikel een mooi voorbeeld hoe je makkelijk een salon tafel kunt maken van nies meer dan een europallet en een paar wieltjes.  

Het gebruik van pallets als decoratie is een steeds terugkerende trend van de laatste jaren. Je kan er bijvoorbeeld een plantenbak van maken, sommige mensen slapen erop, maar je kunt er ook een salon tafel van maken. Er zijn verschillende soorten pallets, bijvoorbeeld europallets, blokpallets en meer. Welke je wilt gebruiken hangt af welke je het mooiste vindt.

Met een europallet heb je alleen nog 4 wieltjes nodig. Een paar schroeven om deze wieltjes aan vast te maken en een goede boormachine, bijvoorbeeld een makita boormachine. Er zijn verschillende plekken waar je een europallet kunt halen, vraag bijvoorbeeld bij bedrijven in de buurt of zij een paar over hebben tegen een kleine prijs. Als je een euro pallet hebt bemachtigd , moet deze eerst opgeschuurd worden. Dit kan je heel makkelijk doen met een makita schuurmachine. Vervolgens geef je de pallet een kleurtje, bijvoorbeeld wit of zwart, of je behoudt de originele look wat meer een industriële look geeft aan je woonkamer. Dan is het tijd om de wieltjes eronder te zetten, kijk hiervoor eerst goed of ze allemaal op op gelijke afstand zitten voordat je gaat boren.

Je kunt natuurlijk ook een tafeltje voor in de tuin maken, gebruik hiervoor twee halve pallets, plak deze op elkaar en werk vervolgens zoals hierboven beschreven door de tafel een beetje op te schuren. Verder is het voor de tuin is wel mooier om de pallets in originele staat te laten en niet op te schilderen. Dan de wieltjes eronder en klaar!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *