Maak je geen zorgen over je veiligheid thuis dankzij deze gemakkelijke stappen

Als je zoals de meeste mensen bent, hoor je elke dag dat je het nieuws opzet over inbraken, schietpartijen en kraken. Dat is genoeg om iemand bang te maken in zijn eigen huis. Maar als je één van die miljoenen mensen bent die zich zorgen maakt over of je huis veilig is, hoef je niet bang te zijn. Met een paar simpele stappen kan je een begrijpelijk huis beveiligingssysteem maken dat jou en je geliefden zal beschermen.

De eerste belangrijke zaak die je moet doen als je in een nieuw huis trekt (of je nu koopt of huurt, of het nu een appartement of een huis is), is om de sloten te veranderen. Vraag een slotenmaker om nieuwe sloten te installeren op alle deuren. Als je geen sloten hebt op je ramen, moet je onmiddellijk hier ook nieuwe sloten op installeren. Vaak komen inbrekers binnen langs niet gesloten ramen. Zelfs als je in een hoog flatgebouw op een hoge verdieping woont, zijn raamsloten belangrijk aangezien inbrekers vaak langs brandtrappen of platte daken omhoog en naar beneden. Installeer niet gewoon al deze sloten, maar zorg ervoor dat je ze ook werkelijk gebruikt! Houd alles achter slot en Grendel, niet alleen als je het huis verlaat, maar ook als je thuis bent. Als je sloten met een code werken, zorg er dan voor dat het een willekeurige code is en niet iets gemakkelijk zoals “1-2-3-4”. Net zoals je niet zomaar kopieën van je sleutels uitgeeft aan iedereen, geef je deze code ook niet zomaar en verander je ze regelmatig. Als je een professionele slotenmaker nodig hebt in Dordrecht, contacteer ons!

Het tweede waar je op moet letten is het installeren van een alarmsysteem. De besten zijn verbonden met een lokale nooddienst, wat betekent dat als er een inbraak is, de politie ter plaatse kan zijn binnen enkele minuten. Shop wat rond en spreek met verschillende aanbieders en professionals om er zeker van te zijn dat je een beveiligingssysteem neemt dat juist is voor jou en je familie.

Als dat mogelijk is, laat dan geen vreemden in je huis. Houd pakjesbezorgers en andere dienstverleners buitenshuis. Als iemand die je niet kent aanbelt, praat je met hen door de deur in plaats van ze te openen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *