Maak je klus helemaal af met plakfolie!

Ben jij ook volop aan het klussen en heb je nog dat ene kastje wat je wilt opknappen? Heb je al eens gedacht aan plakfolie? Zo krijg je een leuk patroon in plaats van een effen kleur en je kunt er ook alle kanten mee op!

De voordelen van plakfolie

Er zitten natuurlijk een aantal voordelen verbonden aan het gebruik van plakfolie. Wij zullen een aantal voordelen opnoemen wat betreft het gebruik van plakfolie.

  • Het grootste voordeel van plakfolie is dat het gemakkelijk te plakken is. Zolang de ondergrond glad, vlak en vetvrij is is het mogelijk de plakfolie te gebruiken. Heb je een kale houten kast? Ruwhout dient altijd eerst glad geschuurd te worden. Zorg er daarna voor dat je deze eerst behandeld met grondverf om de perfecte hechting te krijgen.
  • De folie is ook nog eens te verwijderen waardoor je eindeloos kunt variëren met andere patronen. Dit is voor mensen die vaker hun huis een nieuwe look willen geen een ideale oplossing. Gaat het verwijderen wat moeilijk? Verwarm het dan iets met een föhn zodat de lijmlaag wat weker wordt en de folie zo gemakkelijk te verwijderen is.
  • De kosten van plakfolie zijn ook vele malen lager dan verf. Hierdoor is het gebruik van plakfolie voor iedereen mogelijk.

Hoe breng je folie aan?

De grote vraag is natuurlijk, hoe breng je het folie precies aan? Wij hebben de stappen onder elkaar gezet om je kort uit te leggen hoe het plakken verloopt.

  1. Het folie op maat snijden of knippen: dit is gemakkelijk te doen met een scherp mesje.
  2. Maak de ondergrond schoon en vetvrij: dit kan met warm water en een druppel afwasmiddel of huishoud azijn.
  3. Folie nat plakken: spuit de ondergrond nat met een plantenspuit, hierdoor kan het folie nog iets verschoven worden.
  4. Beschermlaag deels verwijderen: verwijder het schutvel nooit in één keer. Verwijder slecht 10 centimeter.
  5. Plakfolie aanbrengen: begin in een hoek en zorg ervoor dat het folie strak op de ondergrond komt. Breng vervolgens steeds een stukje meer aan.
  6. Overtollig water wegvegen: zit het folie naar wens? Strijk dan met een rakel en theedoek het overtollige water weg.
  7. De afwerking: snij eventueel overlappende stukjes af.

Nog niet overtuigd?

Ben je nog overtuigd na al deze voordelen? Wees niet bang en probeer het gewoon! Twijfel je echt? Koop dan eerst een klein stukje zodat je het hiermee uit kunt proberen of het wat voor jou is. Zo voorkom je dat je met een grote rol blijft zitten.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *