Massief houten panelen

De hoogwaardige massief houten panelen kunnen worden gebruikt voor het maken van binnenmeubilair of voor diverse decoraties. Daarnaast worden houten panelen vaak gebruikt als multiplex als dit nodig is. Binnenshuis zijn ze perfect voor trappenhuis-, keuken-, lounge- of zelfs badkamermeubilair van hout. Wij verzorgen alle visies en projecten voor jouw huis. De meeste massief houten panelen zijn hoogwaardige, authentieke en duurzame. De panelen zijn vaak gebruiksklaar en bestaan uit volledige lamellen in de lengte en verlijmde lamellen in de breedte. Vaak zijn beide zijden geschuurd en aan alle vier de kanten geschaafd en kunnen de panelen na montage of na het maken van het meubelstuk worden afgewerkt. Door de ruwe afwerking heb je zelf nog alle mogelijkheden om hier jouw eigen afwerking aan mee te geven.  De breedte van de meeste geleverde panelen variëren van 650 tot 950 mm, waarbij de dikte ligt tussen 13 en 40 mm en de lengte kan variëren tussen 900 en 2.400 mm, afhankelijk van de gekozen houtessentie, er is dus voor elk wat wils te vinden.

Wat kan je met massief houten panelen

Zoals eerder benoemd kun je massief houten panelen ook gebruiken voor diverse meubelstukken. Vaak wordt het hout gebruikt als bijvoorbeeld een massief werkblad, maar ook vaak als plaat voor een tafel. Doordat de houten panelen eenvoudig op maat kunnen worden afgezaagd, zijn de panelen multifunctioneel en kunnen voor diverse doeleindes worden ingezet. Hoewel veel bedrijven houten panelen aanbieden, zit er wel degelijk kwaliteitsverschil tussen de panelen. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met duurzaamheid, houtsoort en kwaliteit van de boom. Niet iedere dikte is geschikt om houtenpanelen van te maken. Hierdoor kunnen prijzen ook erg verschillen. Het is daarom van belang dat je op voorhand weet waarvoor je de houten panelen wilt gaan gebruiken, op basis van deze informatie kan je een kwaliteit en prijsklasse kiezen die hiervoor geschikt is.

Het vinden van de juiste aanbieder

Het vinden van de geschikte aanbieder kan erg lastig zijn, het aanbod is gigantisch. Van de grote ‘doe het zelf’ zaken tot de kleinere hobbyisten, maar waar vind ik nou de eerlijke prijs/kwaliteit verhouding? Hierbij is de kwaliteit van de houten panelen doorslaggevend. Een massief houten paneel dat ergens in verwerkt wordt dat niemand te zien krijgt, kan beter uit de goedkopere klasse komen. De massief houten panelen zijn meestal gemaakt van eiken- en beukenhout (natuurlijk of gestoomd) en exotisch rood hout. Kies daarom een houtsoort dat bij jouw klus past.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *