Met deze haagplanten maak jij de mooiste haag

Met deze haagplanten maak jij de mooiste haag

Wanneer je een haag gaat aanplanten, kom je er al snel achter dat de keuze in haagplanten enorm is. Je zult moeten nadenken over wat voor een soort haag je wilt. Zo kun je denken aan een wintergroene haag, die ook in de winter groen en bedekt is. Je kunt ook een bloeiende haag aanplanten. In het voorjaar en de zomer komen er dan prachtige bloemen in je haag. Maar er zijn ook hagen die hun blad verliezen in de winter of waarvan het blad in het najaar bruin verkleurd. We zetten een aantal haagplanten voor je op een rij, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken.

De coniferen

Wanneer je denkt aan een groene haag, komt waarschijnlijk als eerste de conifeer in je op. Dat is niet zo gek, want dit is één van de meest populaire haagplanten van ons land. Met coniferen heb je snel en makkelijk een dichte groene haag, welke ook in het najaar zo mooi vol en groen blijft.De conifeer groeit snel en is eenvvoudig te snoeien, zodat je hem mooi in model houdt.

De beukenhaag

Ook de beukenhaag is ontzettend populair in nederland. Het is een bladhoudende haagplant, maar het blad verkleurt wel. Zo verdorren de bladeren van de beukenhagen in het najaar, maar houdt de haagplant ze wel vast. Je krijgt dan een mooi bruin geheel en de haag blijft dienen als een goede omheining van je tuin. Met een beukenhaag heb je dan ook het hele jaar door een andere kleur haag, echt iets bijzonders dus voor je tuin. Beukenhagen zijn in een rode en groene variant te verkrijgen, een sieraad voor elke tuin.

De meidoorn

Wanneer je wat bijzonders voor je tuin wilt als haag, is de meidoorn een uitstekende keuze. De meidoorn heeft een rode of witte bloesem in de lente en krijgt rode besjes in het najaar. Het heeft mooie bladeren in charmante vorm, maar daarnaast ook doornige takken. De meidoorn is een bladverliezende haag, maar door zijn doornen wel zeer geschikt om indringers uit je tuin te houden.

De laurierhaag

Ook laurierplanten zijn zeer geschikt als haag. Laurier is een sterke plant en erg makkelijk te onderhouden. Met een haag van laurier heb je het hele jaar door een mooie frisgroene haag en ben je snel verzekerd van een volle dichte haag. De laurier is namelijk een snelle groeier. Je kunt de laurierhaag prima snoeien en door het goed te bewateren en zo nu en dan te voorzien van extra voedingsstoffen, groeit hij uit tot de perfecte erfafscheiding of schutting.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *