Wat moet je doen om het sanitair te vervangen?

Er zijn erg veel mensen die het interieur in hun woon- en slaapkamer regelmatig van een update voorzien. Zij proberen de stijl van hun woning op die manier aan te laten sluiten bij de laatste interieurtrends. Wist je dat het aantal mensen wat hun badkamer regelmatig van een update voorziet veel kleiner is? Dit is zonde, want je begint iedere dag met een verfrissende douche in de badkamer en eindigt hier wellicht met een warm bad. Reden genoeg om de badkamer af en toe van nieuwe sanitaire voorzieningen te voorzien! Bij het vervangen van de sanitaire voorzieningen zou je ook een herindeling van de badkamer kunnen overwegen.

 

Maak een duidelijk plan van de verbouwing

De herinrichting van de badkamer begint bij het opstellen van een duidelijk plan voor de verbouwing. Waar in de badkamer wil je het toilet? Waar moet de douche komen? Of wil je de douche combineren met een bad? Enzovoorts. Deze plannen kun je vervolgens door een loodgieter bij je in de buurt laten toetsen, die je kan helpen bij het bedenken van een alternatief als plannen niet of niet volledig haalbaar blijken te zijn. Het komt helaas vaak genoeg voor dat mensen aan een verbouwing zijn begonnen, die helemaal niet haalbaar blijkt te zijn achteraf.

 

Hulp van een loodgieter inschakelen

Bij de herindeling van de badkamer zullen er in veel gevallen nieuwe leidingen moeten worden aangelegd, of bestande leidingen moeten worden vervangen. De hulp van een loodgieter kan in dit geval goed van pas komen. Een Leidense loodgieter die we voor het schrijven van dit artikel spraken raadt mensen zelfs aan om een loodgieter in te schakelen. Volgens deze loodgieter is het aanleggen van leidingen dermate ingewikkeld, dat er vaak complicaties ontstaan als deze klus door woningbezitters zelf wordt uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan lekkages, die voor een blijvende waterschade aan je nieuwe badkamer kunnen zorgen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *