Ontspan in de tuin

Tuinmeubelen maken uiteindelijk de tuin. Daarom is het belangrijk om een set meubels te hebben die primair op ontspanning gefocust zijn. Deze categorie meubels gaat door het leven als loungeset tuin en in dit artikel kan je er meer over lezen. Een loungeset is vaak een combinatie van stoelen en of banken al dan niet met een bijzettafeltje erbij. Wicker is een van de meest populaire materialen maar er zijn er meer.

Wicker is het bekende gevlochten kunststof. Dit vlechtwerk heeft een iets natuurlijke uitstraling, maar is daarnaast ook zeer stevig en niet weersgevoelig. Een aluminium of RVS frame zorgt er voor dat de meubels licht en duurzaam zijn. Let wel op, wicker is alleen erg kwetsbaar als het vriest buiten. Ga er dan ook niet tijdens de vorst op zitten. Verder eisen de meeste meubels van wicker weinig onderhoud. Bij Wicker materialen loopt de kwaliteit ontzettend uiteen. Let dus goed op bij aankoop.

Naast de tuinsets van Wicker zijn er ook houten tuinsets. Deze zijn Net wat duurzamer dan Wicker en hebben een natuurlijke look waardoor de goed in de tuin mee gaan. Het hout wordt meestal bij elkaar gehouden door wederom een aluminium of roestvrijstalen frame. Er zijn talloze houten tuinmeubelen in nog meer houtsoorten verkrijgbaar. De meest gangbare varianten zijn echter een hardhouten of teakhoutentuinmeubel.  Bij hardhout is het onderhoud wat frequenter en intensiever dan bij andere materialen. Er dient toch minimaal twee keer per jaar een grove schoonmaak te worden gedaan en daarna een behandeling met olie. Doe je dit niet gaat het hout verkleuren en rotten. Teakhouten meubels vergen minder onderhoud. Teakhout kan niet rotten. Let bij de aanschaf van een houten tuinset goed op het FSC keurmerk.

De toekomst van de tuinmeubels zit in outdoor textiel. Het ziet er uit als echt textiel, maar is UV, vorst en waterbestendig. Het materiaal is extra sterk en kan dus alle weersomstandigheden aan. Kussens zijn ook geen vereiste meer. Een nadeel van dit materiaal: door de nieuwigheid van het product (het is in 2011 ontworpen) is het nog vrij prijzig.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *