Oud ijzer of niet, nog altijd te gebruiken!

Wat veel mensen vaak onderschatten is dat veel metaal nog altijd veel geld waard is. Want was jij op de hoogte dat ongeveer een kwart van de wereldstraalproductie uit gerecycled schroot bestaat? Er zijn veel bedrijven die geld geven als mensen schoon en gesorteerd metaal afleveren. En daarbij help je ook nog het milieu!

Verwerken van oud ijzer

Veel grondstoffen worden steeds schaarser en worden hierdoor moeilijker te vergrijken. Denk aan stoffen zoals aluminium, koper, zink etc. Omdat de grondstoffen steeds moeilijker te verkrijgen zijn, kost het steeds meer energie om de grondstoffen te krijgen. Dat is een voordeel voor jou als jij je oud ijzer weg wilt brengen want het levert een aardig zakcentje op. Daarbij is het ook nog een duurzame manier om je oud ijzer te verwerken tot grondstof. Het verwerken van oud ijzer brengt vele kosten met zich mee. Een bedrijf gaat meestal eerst het ijzer schoonmaken en sorteren. Daarna gaan ze aan de slag met het verwerken tot grondstof proces.

Proces van recycling

Het sorteren is het eerste wat er gebeurd bij het proces. Bij het sorteren worden verschillende soorten metalen gesorteerd en dat is noodzakelijk want het kan problemen opleveren als verkeerde elementen bij elkaar worden gesmolten. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat het schroot stukken koper bevat en dat is niet de bedoeling omdat koper niet uit ijzer kan worden geoxideerd. Het kan voorkomen dat er ook roest in het schroot is en dat is een voordeel. Roest helpt namelijk bij het verwijderen van overtollig koolstof in ruw ijzer. Na het sorteren van de metalen kunnen ze worden gerecycled. Oude schroot wordt dan omgesmolten, en zo kunnen er dus weer nieuwe producten van worden gemaakt.

Hergebruik van uw oud ijzer

Het hergebruik van ijzer en metaal zien we dagelijks terug in onze samenleving. Je denkt er misschien niet bij na als je een blikje frisdrank koopt maar de kans is groot dat dat blikje uit hergebruikt ijzer bestaat. Het hergebruiken van ijzer en andere metalen is dus noodzakelijk voor onze samenleving. Dus probeer er voor te zorgen dat je altijd je ijzer brengt naar een specialist in de buurt. Zo kan je van alles inleveren er zelf ook nog aardig wat aan verdienen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *