Perfecte kantoor aan huis

Een kantoor aan huis is leuk om te hebben. Iedereen kan een bureau in een ruimte plaatsen, maar als je een goede indeling wilt moet je een paar strategieën weten. Om de beste indeling te krijgen en veelvoorkomende valkuilen te vermijden zul je een paar strategieën moeten volgen die je productiviteit verhogen.

Wanneer je eerder een kantoor thuis hebt ingedeeld weet je tegen welke problemen je op kan lopen. Desondanks zal je iedere keer weer nieuw vinden maar hier leer je weer van. Je zal er steeds beter in worden om het maximale er uit te halen en het zo ideaal mogelijk te maken voor jezelf.

Haal het meeste uit je ruimte

Als je geen aparte kamer over hebt of de kamer is klein zal je al snel denken dat er geen genoeg ruimte is om meubilair te plaatsen of tactisch in te delen. Veel mensen denken aan designmeubilair aan iets duurs. Dit hoeft echter niet altijd het geval te zijn. Het kan namelijk ook heel praktisch werken als het minimalistisch is. Bij een kleine ruimte is het belangrijk om alle hoeken goed te benutten. Let goed op bij het kopen van designmeubilair dat het recht lijnen bevat om alles uit een klein kantoor te halen.

Probeer ook zoveel mogelijk ruimte benutten aan de muren. Er kan in de meeste gevallen gemakkelijk een kastje aan de muur gemonteerd worden. Een andere mogelijk is om zakken op te hangen waar post in gedaan kan worden of dergelijke. Tevens hangende kamerplanten aan het plafond is een goede optie voor decoratie. Natuur, en dus planten, zou de productiviteit verhogen.

Gebruik ook goed de ruimte onder je bureau. De meeste bureau komen met een kastje en wat lades. Als deze niet aanwezig zijn is het handig om een archiefkast aan te schaffen om die onder het bureau te plaatsen. Houd er wel rekening mee dat er genoeg ruimte moet zijn om je benen en voeten te laten rusten. Een archiefkast dat niet onder maar naast het bureau staat kan ook weer handig gebruikt worden om randapparatuur op te zetten. Je kan hierbij denken aan een printer o.i.d.

Houd er rekening mee dat je niet direct alles helemaal vol zet. Er komen altijd weer wat dingen bij dus laat wat ruimte voor groei. Door georganiseerd te blijven zal dit makkelijk op te lossen zijn. Door ruimte te houden geeft dat ook meer rust. Het is minder chaotisch en alles is makkelijker terug te vinden wat ook weer productiver is.

 

 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *