Plinten kopen…met oog voor interieurdesign

Je zou ervan versteld staan hoezeer de kleine details het grote verschil maken in je interieur. Wanneer je thuis aan het klussen bent, is het dan ook erg belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan afwerking. In dit artikel zoomen we in op het belang van de juiste plinten. Plinten kopen doe je met oog voor interieurdesign én met aandacht voor functionaliteit. Enkele aandachtspunten…

Kunststof plinten kopen

Wanneer je een design resultaat wil verkrijgen, is het een goed idee om voor kunststof plinten te kiezen. Plinten uit polystyreen of polyurethaan zijn immers heel gemakkelijk te plaatsen, waardoor het veel eenvoudiger wordt om voor een trendy effect te zorgen. Door met aangepaste lijm aan de slag te gaan, kan je de naden tussen kunststofplinten volledig wegwerken. Bovendien kan je deze plinten ook gemakkelijk overschilderen, zodat ze één geheel vormen met je muur. Meestal komen ze reeds met een primerlaag, zodat het gemakkelijk is om tot een dekkend eindresultaat te komen.

Kiezen voor kwaliteitsplinten

Je wil natuurlijk dat je designinterieur er ook design blijft uitzien. Daarom is het belangrijk om niet enkel te kiezen voor een model dat je mooi vindt, maar ook voor een model dat tegen een stootje kan. Ga voor waterafstotende en stootvaste plinten, zodat je je geen zorgen hoeft te maken wanneer je aan het poetsen bent of wanneer er kinderen door het huis hollen.

Plinten met extra functionaliteit

Het designeffect wordt niet enkel verkregen door de plint zelf. Wanneer je bijvoorbeeld voor kabelplinten kiest, kan je je elektrische bekabeling volledig in je plint verstoppen. Op die manier zorgt de plint niet alleen voor een mooi resultaat, maar ook voor een opgeruimde kamer!

Aandacht voor het geheel

Plinten kopen doe je ook met het grotere geheel in gedachten. Zo is het steeds een goed idee om plinten en kroonlijsten op hetzelfde moment te kopen, zodat beide profielen dezelfde stijl volgen. Hou ook rekening met de interieurstijl die je hebt gekozen. Wordt het een heel modern interieur? Aarzel dan niet om voor eigenzinnige, hedendaagse muurprofielen te gaan!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *