Populairste houtsoorten voor je terras

Een houten terras in je tuin zorgt voor een natuurlijke en authentieke uitstraling. Ook geeft het een extra warme sfeer. Hout is al jaren erg populair voor terrassen en vlonders. Maar wat zijn eigenlijk de voordelen van hout als basis? En wat zijn de populaire houtsoorten? Wij vertellen het je in dit artikel.

 

De eigenschappen en voordelen van hout als basis

 

Het grootste voordeel van hout als basis voor je terras is dat het past bij iedere stijl, daarnaast zijn de meeste houtsoorten gemakkelijk te onderhouden. Er bestaan zelfs houtsoorten die helemaal geen onderhoud nodig hebben.

 

Houten terrassen staan natuurlijk bloot aan weer en wind. Het is dus van groot belang dat ze goed bestand zijn tegen de verschillende weersomstandigheden. Ook wil je dat het sterk en slijtvast is zodat het voor een lange tijd mee blijft gaan. Dit is ook de belangrijkste reden om te kiezen voor een duurzaam houtsoort van hoge kwaliteit. Vaak zijn deze duurder dan goedkope houtsoorten, echter zal je er veel langer plezier van hebben. Vraag altijd bij een specialist om advies voor het kiezen van het juiste hout.

 

Populaire houtsoorten

 

Hardhout is tegenwoordig de meest voorkomende houtsoort voor terrassen. Dit hout is vaak afkomstig uit Brazilië, Maleisië en Indonesië. Echter kan de stijl en de afwerking enorm verschillen. De groeven, ribbels en kleur kunnen enorm van elkaar verschillen. Kies dus voor een houtsoort dat past bij jouw wensen en dat past in de stijl van je tuin, meubilair en terras..

 

Ook europese houtsoorten als Douglas en Larikshout zijn erg populair. Deze worden steeds vaker gebruikt door hoveniers en aannemers. Dit komt mede doordat ze duurzaam zijn, gemakkelijk verwerkbaar en snel leverbaar.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *