Schuurmachine huren of kopen?

Het kopen van een schuurmachine is natuurlijk mogelijk, maar heb je ook weleens aan huren gedacht? Wat is nou eigenlijk de beste oplossing? Hetgeen wat je koopt blijf hetzelfde, maar de manier waarop het wordt geleverd en de tijd dat het in jouw bezit is kan sterk verschillen. Ook is het verschil in prijs aanzienlijk tussen het huren en kopen van elektrisch gereedschap. In deze blog gaan we de verschillen van beide manieren kort toelichten. Hierdoor zal het voor jou eenvoudiger worden om een bewuste keuze te maken tussen huren en kopen. Het zal je opvallen dat het kopen van een schuurmachine vaak beter is dan huren, maar er zijn uitzonderingen. Hieronder zal dit duidelijk worden gemaakt.

Levertijd

Wanneer je een schuurmachine wilt kopen moet je rekening houden met een levertijd van 1 a 2 dagen. Dit kan natuurlijk verschillen per aanbieder. Er zijn zelfs aanbieders die dezelfde dag nog de schuurmachine bij jouw thuis kunnen leveren. Denk aan webwinkels als Bol.com en Coolblue. Wanneer je een schuurmachine gaat huren is het verstandig om rekening te houden met reserveringen. In sommige gevallen kan het namelijk voorkomen dat de schuurmachine al verhuurd is. Toch is de kans hierop vrij klein, omdat veel verhuurbedrijven een behoorlijk aantal schuurmachines op voorraad hebben.

Prijs

Eén ding is zeker als je een schuurmachine huurt ben je op dat moment goedkoper uit dan dat je hem zou kopen. Toch is het woord ‘goedkoper’ niet helemaal juist geplaatst. Alleen op de korte termijn is huren voordeliger, maar als we op de lange termijn kijken is hiervan geen sprake. Zo betaal je bij het op lange termijn huren van gereedschap veel meer. Daarbij ben je ook nog geen eens de eigenaar van de betreffende schuurmachine, omdat je deze na een bepaalde tijd weer moet inleveren. Wanneer je een schuurmachine koopt hoef je hiermee geen rekening te houden.

Kwaliteit

De kwaliteit is één van de grote voordelen van huren. Je kunt namelijk over het algemeen de wat duurdere schuurmachines huren, welke over een goede kwaliteit beschikken. Ook wordt de schuurmachine bij de meeste bedrijven na gebruik goed onderhouden. Toch kan het voorkomen dat er wat aanbieders tussen zitten die niet zo professioneel omgaan met de kwaliteit. Kortom! Een schuurmachine die je koopt is nieuw, maar een schuurmachine die je huurt is in de meeste gevallen tweedehands.

Bron: http://www.schuurmachineskopen.nl/schuurmachine-huren/


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *