Shovel: een alleskunner

Voor het verplaatsen van een grote hoeveelheid grond gebruik je een shovel. Een shovel heeft vele namen zoals wiellader of laadschop. Dat is een beetje afhankelijk van het gebied waar je op dat moment bent. De shovel wordt nogal eens verward met de welbekende bulldozer. Maar er is een wezenlijk verschil tussen deze twee machines. De shovel heeft een beweegbaar blad. Dat maakt het mogelijk er ook andere dingen mee te doen dan alleen grond verplaatsen zoals het vervoeren van ladingen. Een shovel kan zo’n beetje alles. Dat komt omdat je op een shovel diverse voorzetstukken kunt gebruiken. Daarom zie je deze krachtige machine terug in de mijnbouw, wegenbouw en zelfs in de agrarische sector waar de shovel wordt ingezet voor de bewerking van land, maar ook voor werk in de stallen. Denk aan het vervoeren en verspreiden van hooibalen. Natuurlijk is het wel afhankelijk van de grootte van de machine die je koopt, wat hij allemaal kan. Daarom is het voor de aankoop van een shovel erg belangrijk dat je weet wat je ermee wilt gaan doen.

Shovel: handige aankoop

Voor een kleine ondernemer kan het aanschaffen van een tweedehands shovel de eerste aanzet zijn tot een mooi machinepark voor het bedrijf. De tweedehands machines zijn er in allerlei prijsklassen en het geeft jou en eventuele werknemers de ruimte om met verschillende types te rijden en te oefenen. Bovendien, zoals gezegd, kan één shovel worden ingezet voor diverse werkzaamheden dus dat maakt het een waardevolle investering. Je hebt bijvoorbeeld ook mini shovels voor de wat kleinere werkzaamheden, iets wat mogelijk goed past bij jouw bedrijf. Daarnaast moet je nog overwegen of je ver met de machine moet rijden. In dat geval kun je beter gewone banden nemen dan rupsbanden want die laatsten kunnen het wegdek beschadigen en je rijdt er langzamer mee. Het maakt niet uit wat je kiest, als het maar passend is voor de klussen die jij met je bedrijf moet uitvoeren. De keuze uit tweedehands shovels is erg groot.

Aan de slag

Op internet vind je zo een geschikte shovel. Je begrijpt natuurlijk ook wel dat je niet meteen tot aankoop moet overgaan. Oefenen en alvast een klusje doen met de machine helpen jou om te kijken of juist deze shovel past bij de werkzaamheden die je gewoonlijk uitvoert. Maar kijk ook eens of je medewerkers er goed mee om kunnen gaan en laat een deskundige eens meerijden. Zo weet je zeker dat je in de juiste shovel investeert. En heb je dan een keus gemaakt dan kun je zorgeloos aan de slag met je volgende klus.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *