Stuc je eigen muur!

Vind je de muren in je woning niet meer zo mooi als ze ooit waren of heb je zin om je handen uit de mouwen te steken en je huis te verbouwen en de muren op nieuw te doen? Dan is het nodig om je muren te stucen. Als je zelf je muur wilt stuken is het belangrijk dat je advies vraagt en materiaal haalt bij een speciaalzaak zoals Stukadoor Amstelveen of Stukadoor Amsterdam. Strakke plafond en muren vormen de basis van een moderne, mooie woning. Maar hoe stuc je een muur?

De stappen

Zelf stucen is niet makkelijk en wordt vaak overgelaten aan een ervaren stukadoor. Wil je het toch zelf doen? Dan moet je deze 10 stappen volgen:

  1. Plak de vloeren goed af.
  2. Voorstrijk de muur.
  3. Breng hoekbeschermers aan.
  4. Maak het gips aan.
  5. Breng het gips aan.
  6. Maak de muur vlak met een reilat.
  7. Begin met ‘messen’.
  8. Schuur de muur met een spons in een draaiende beweging,
  9. Pleisteren van de muur.
  10. Afpleisteren.

Tips

Een goede voorbereiding is erg belangrijk voor het stucen. Het is een moeilijke klus die snel moet gebeuren. Je kan niet even uitrusten, want dan droogt het gips en kan je niet meer verder. Dit is ook de reden waarom veel mensen het over laten aan een specialist. De belangrijkste tip die ik kan meegeven is dat het beter is om zo’n professional in te schakelen wanneer je zelf niet handig, nauwkeurig en sterk bent. Wanneer je de stucklus verpest zal je nog een stukadoor moeten inschakelen en heb je alles voor niks gedaan.

Wil je toch zelf stucen? Bereid je goed voor en volg de stappen nauwkeurig om het beste resultaat neer te zetten en jouw woning weer mooi te maken.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *