Tips voor het laten plaatsen van nieuwe sloten

Er zijn verschillende situaties waarbij het laten vervangen van je bestaande sloten voor nieuwe sloten wenselijk kan zijn. Denk bijvoorbeeld aan een verhuizing naar een nieuwe woning, bij achterhaalde sloten op je huidige ramen en deuren, enzovoorts. Ook na een inbraak is het vaak noodzakelijk om de sloten op de geforceerde ramen en deuren te laten vervangen. Wij spraken voor het schrijven van dit artikel met een slotenmaker uit Haarlem, die ons meer kon vertellen over het plaatsen van nieuwe sloten. Welke sloten zijn geschikt voor je ramen? Welke sloten kun je beter op je deuren gebruiken? Enzovoorts.

 

Tip 1: kies voor cilindersloten op je deuren

Voor de beveiliging van woningdeuren wordt doorgaans gekozen voor cilindersloten, die als twee- en driepuntsloten worden aangeboden. Het spreekt voor zich dat des te meer contactpunten een slot heeft, des te veiliger deze ook is.

 

Tip 2: beveilig je ramen met bijzetsloten

Bij de beveiliging van ramen wordt vaak gekozen voor bijzetsloten. Dit type sloten wordt aangeboden als opleg- en insteeksloten. Het is van je type raam afhankelijk, welke sloten het meest geschikt zijn. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen ramen die naar binnen of juist naar buiten toe geopend worden.

 

Tip 3: koop enkel gecertificeerde sloten

Om verzekerd te zijn van een goede werking van de sloten op je ramen en deuren is het raadzaam om te kiezen voor gecertificeerde sloten. Deze sloten hebben het PKVW-keurmerk op de verpakking zitten. Dit betekent dat de sloten getest zijn door de Nationale Politie. Let ook op de SKG-rating op de verpakking van de sloten.

 

Tip 4: laat je adviseren door een slotenmaker

Tot slot is het sterk aan te raden om je voor de aanschaf van nieuwe sloten te laten adviseren door een slotenmaker. Een slotenmaker kan je meer vertellen over de sloten die tegenwoordig verkrijgbaar zijn.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *