Tips om uw huis goed te beveiligen

In de afgelopen jaren is het aantal gewelddadige woninginbraken in Nederland en België flink toegenomen. Hoewel het totale aantal inbraken nauwelijks groeide, gebruikten inbrekers wel steeds vaker en steeds meer geweld. Enerzijds om een woning binnen te kunnen komen, anderzijds om bewoners ervan te weerhouden de hulp van anderen in te schakelen. U moet er toch niet aan denken, dat u zelf in een dergelijke situatie terechtkomt? In dit artikel geven we u, in samenwerking met een slotenmaker in Almere, handige tips om de kans op een inbraak in uw woning zo klein mogelijk te maken!

 

Goede sloten op ramen en deuren

Een goede beveiliging van uw woning begint bij het plaatsen van de juiste sloten op ramen en deuren in huis. Zorg er bijvoorbeeld voor dat er altijd cilindersloten op uw deuren worden geplaatst en dat uw ramen voorzien zijn van bijzetsloten. Bijzetsloten worden in verschillende soorten aangeboden, namelijk: opleg- en insteeksloten. Het is van het type raam wat u heeft afhankelijk, welk slot het meest geschikt is.

 

Op deuren kiest men over het algemeen voor cilindersloten. Cilindersloten zitten vaak op twee of drie punten met de deurpost verbonden. Houd er bij de aankoop van cilindersloten rekening mee dat de sloten beveiligd zijn tegen kerntrekken. Dit is de meest voorkomende vorm van inbreken.

 

Kies voor een alarmsysteem in huis

Het is raadzaam om voor een alarminstallatie te kiezen. Niet alleen geeft een alarmsysteem u mogelijk een veiliger gevoel, ook zal het inbrekers afschrikken. De kans is hierbij immers relatief groot dat ze zullen worden opgemerkt door omwonenden of door uzelf. Zo heeft u tijd genoeg om de hulp van bijvoorbeeld de politie in te schakelen als er sprake zou zijn van een inbraak. Inbrekers zullen uw woning zo snel mogelijk willen verlaten bij een afgaand alarm, waardoor de kans op gevaarlijke situaties kleiner is.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *