Tips voor het verduurzamen van jouw huis

Je moet nooit een huis kopen vanuit emotie. Maar ja, we zijn nu eenmaal mensen. En een huis is toch ook een gevoelsding. Tenzij er gaten in de muur zitten en het slecht is geïsoleerd. Dan wordt je toch iets minder blij van het gevoel wat je bij de woning had. Wij geven je tips waardoor je makkelijk en niet al te duur jouw huis kan verduurzamen.

Radiatorfolie

Gebruik radiatorfolie. Dit is speciaal zilver folie. Je bevestigt het achter je radiator om er zo voor te zorgen dat de warmte niet richting de buitenmuur verloren gaat, maar echt het huis ingaat. Volgens Voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal levert dit een besparing op van ongeveer 10 m3 gas per vierkante meter. Hierdoor heb je de kosten binnen één winter terugverdiend.

LED verlichting

Gebruik LED verlichting. Heb je nog ouderwetse peertjes in je lampen hangen? Stap over naar LED. Een LED-lamp is wat duurder dan de vroegere gloeilamp maar gaat veel langer mee en verbruikt echtsignificant minder energie. Wist je dat het energieverbruik van een gemiddeld Nederlands huishouden voor 20% naar verlichting gaat? Dan is hierop besparen best de moeite waard.

Kieren dichten

Dicht de kieren. Tochtstrips en tochtbanden zijn materialen die het heel makkelijk maken om kieren zelf te dichten. Bijvoorbeeld bij de voordeur, waar vaak veel warmte ontsnapt. Vaak zit er een zelfklevende zijde aan, die je zo in een kier of naad aanbrengt. Wel eerst even goed schoon en droog maken, anders plakt het niet. Pak die kitspuit. Ook met kit kun je naden en kieren in je huis dichten. Het is een investering van niks en je krijgt er een comfortabeler huis voor terug.

Wil je meer tips over verduurzamen? En wil je bijvoorbeeld weten over duurzame materialen zoals de lood prijzen of koper prijzen? Ga dan naar de website van KH Metals.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *