Unieke badkamer tips

Ben je op zoek naar een unieke uitstraling in je badkamer? Lees dan snel verder voor onze 4 tips. Al met wat simpele aanpassingen maak je van je badkamer een blikvanger. Denk bijvoorbeeld aan een zwarte douchewand, spiegel, planten of tegels voor een leuk effect. 

Tip 1: Zwarte douchewand

Een unieke badkamer kun je realiseren met een stoere douchewand. Zwarte douchewanden worden steeds populairder. Ze geven een industriële robuuste look aan je badkamer, maar passen goed bij elke woonstijl. Zelfs bij een rustige badkamer komen de zwarte douchewanden goed tot hun recht. De douchewand geeft een leuk contrast en daarnaast blijft de badkamer ruimtelijk ogen vanwege het gebruik van glas. Meerdere voordelen dus. 

Tip 2: Een unieke spiegel

Tegenwoordig is de spiegel niet alleen meer een functioneel onderdeel van de badkamer, maar kun je er qua styling vele kanten mee op. De vormen en kleuren van spiegels kunnen variëren. Zo kun je kiezen voor een spannende compositie. Daarnaast is het fijne aan spiegels, dat ze op maat te bestellen zijn. Dan weet je zeker dat er eentje bij zit die past bij jouw badkamer maten. 

Tip 3: Planten in de badkamer

Wat erg leuk is om te doen, is je badkamer op te fleuren met planten. De planten geven op een natuurlijke manier een rustgevende touch aan de ruimte. Niet alle planten zijn geschikt voor de badkamer, maar er zijn genoeg soorten die goed kunnen groeien in een vochtige ruimte met weinig zonlicht. Denk bijvoorbeeld aan een varen of een aloë vera plant. 

Kijk goed waar je de plant in de badkamer neerzet. Heb je een raam of plek in de badkamer waar licht binnenkomt? Dan is dat een goede plek. Weet ook dat je de planten op kunt hangen voor een originele look. 

Tip 4: Tegels geven sfeer

Waar je een badkamer een unieke uitstraling mee geeft, zijn tegels. Het leuke van tegels is dat je kunt kiezen uit allerlei vormen, kleuren en zelfs patronen. Denk aan een visgraat in een felle kleur of hexagon tegels. Je zou ook een deel van de wand kunnen betegelen voor een unieke twist aan je badkamer.