Veiligheid van rolsteigers

Een goede steiger gaat normaal gesproken voor een langere tijd mee. Het zorgt ervoor dat je zo veilig mogelijk kunt werken op hoogte. Er zijn verschillende soorten steigers. Bij een rolsteiger kopen is het voordeel dat je dit steiger gemakkelijker kunt verrijden.

Veilig werken op hoogte

Wanneer u graag thuis wat klust en hiervoor op hoogte moet werken is een rolsteiger erg gemakkelijk om te hebben. Het werken op hoogte met een ladder is niet altijd het beste idee. Dan moeten de spullen namelijk telkens op en af de ladder worden gebracht.

Het werken met een rolsteiger zorgt ervoor dat u altijd veilig op hoogte kan werken.

Wat is het belangrijkste bij het opbouwen van een rolsteiger?

Iedereen wilt natuurlijk een val een rolsteiger voorkomen. Het is dan ook belangrijk de veiligheidsmaatregelen op een rolsteiger in acht te nemen. Tijdens het opbouwen moet altijd gecontroleerd worden of dit op een vlakke en stabiele achtergrond gedaan wordt. Dit zorgt ervoor dat de steiger stabiel staat en niet kan wegzakken of wegrollen. Volg vervolgens de opbouwinstructies. Er geldt namelijk sinds januari 2018 een nieuw protocol voor het opbouwen van rolsteigers. Bij het niet volgen hiervan kan u op een boete komen te staan.

Hoe veilig zijn rolsteigers?

Zoals eerder benoemd moet allereerst de rolsteiger worden opgebouwd volgens de veiligheidsvoorschriften. Daarnaast moet er ook verstandig met de rolsteigers worden omgegaan. Zoals de wielen op de rem zetten, voordat u de rolsteiger gaat beklimmen. Bij een rolsteiger is het ook mogelijk om spullen erop te laten liggen. Doe dit dan ook en ga niet telkens met spullen de rolsteiger beklimmen anders brengt u alsnog uw eigen veiligheid in gevaar. De omstandigheden zijn dus belangrijk in hoe veilig de rolsteigers zijn. Zo is ook de werkvloer van belang. Zorg dat er geen troep en andere spullen rondom de rolsteiger liggen wanneer deze verplaatst gaat worden. Als laatste is ook het weer van groot belang. Controleer altijd of er niet te veel wind staat. Bij zware wind kunnen er sneller ongelukken voorkomen, omdat er spullen van de rolsteiger afvallen of wanneer de rolsteiger het zelf niet kan houden. Het is dus af te raden om met zware weersomstandigheden op een rolsteiger te werken.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *