Verschillende soorten dakisolatie

Je dak kan je op verschillende manieren isoleren. Voor elk dak is er een passend alternatief, en dat is natuurlijk wel zo handig aangezien niet iedereen hetzelfde soort dak heeft. Zowel een plat dak als een schuindak kan geïsoleerd worden, maar je kan er ook voor kiezen om je zolder te isoleren. 

Schuin dak isoleren

Je schuine dak kan je zowel aan de binnen- als buitenzijde isoleren. Bij het isoleren aan de binnenkant zit het isolatiemateriaal aan de binnenkant van je dakconstructie. Bij isolatie aan de buitenzijde zit het logischerwijs aan de buitenkant van je dakconstructie. Isoleren langs de buitenzijde van je dak is vaak wat kostbaarder, omdat je dan ook een nieuwe dakbedekking nodig hebt. Om te kijken wat voor jou de beste optie zou zijn, kan je het beste een dakisolatie expert laten komen.

Plat dak isoleren

Een plat dak kan je ook eenvoudig isoleren. Een plat dak kan in de zomer erg warm worden, daarom is voor een plat dak een goede isolatielaag ook verstandig. Zo houdt je warmte beter vast, maar bovendien neemt je platte dak ook minder warmte op. Ook je platte dak kan aan de binnen- of buitenzijde geïsoleerd worden. Kijk voor meer informatie over dakisolatie op dakisolatie-advies.nl.

Zolder isoleren

Ten slotte kan je er ook voor kiezen om je zolder te isoleren. Het is slim om je zolder te isoleren als je je zolder enkel als opslag gebruikt. Zo voorkom je dat er onnodig warmte naar de zolder gaat, aangezien het niet nodig is dat deze verwarmd wordt. Je bespaart dus nog meer kosten door je zoldervloer te isoleren. Je zoldervloer isoleren is bovendien relatief goedkoop in vergelijking met dakisolatie. Om te kijken welke isolatie het best bij jouw zoldervloer past, is het handig om een dakisolatie expert te laten komen.

Verschillende materialen

Het materiaal waarmee je je dak isoleert, is sterk afhankelijk van de constructie van je dak. Je hebt verschillende materialen die verschillen in isolatiewaarde. Bovendien zijn bepaalde materialen ook meer geluidwerend dan anderen, wat ook een belangrijk voordeel kan zijn bij het kiezen van je isolatiemateriaal. Voor een compleet overzicht van de isolatiewaarden en prijzen van elk materiaal kunt u het best even op dakisolatie-advies.nl kijken.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *