Visgraat duoplank vloeren: parketteur inhuren of zelf leggen?

Een houten vloer leggen is niet eenvoudig. Waar laminaat met een klikverbinding makkelijk en strak legt, is dit met een mes-en-groef verbinding bij parket toch iets ingewikkelder. Toch zien we dat veel particulieren hun houten vloer zelf leggen. Maar is dit ook mogelijk met een visgraat duoplank vloer?

Zwevend of verlijmd leggen:

Bij de keuze voor het verlijmd leggen van een visgraat vloer is het advies simpel: De droogtijd van de verschillende parket lijmen wordt steeds korter. Wanneer de plank ligt is er geen weg terug. Heeft u geen ervaring met het leggen van visgraat duoplank vloeren? Laat uw visgraat vloer dan verlijmd leggen door een specialist. Bij het zwevend leggen van een visgraat is er echter meer mogelijk.

V-groef en kit voor fouten en werking.

Bij het zwevend leggen op ondervloer zien we dat er vaak voor een visgraat met V-groef wordt gekozen. De zwevende vloer kan ondanks de lage werking van de multiplank toch altijd enigszins “bewegen”. Hierdoor ontstaat er kier vorming tussen de visgraat planken. Door de planken met voeg te produceren valt deze kier vorming minder op. Bovendien is er nog de meekleurende houtkit voor het opvangen van grove kieren in de vloer. Met deze 2 onderdelen heeft u ook meer mogelijkheden om eventuele fouten tijdens het leggen op te vangen.

Visgraat = specialisme

Doordat een visgraat duoplank uit veel meer kleine planken en verbindingen bestaat dan bijvoorbeeld een lamelparket blijft het toch een specialistisch klus. Bij een duoplank visgraat begint u in het midden van de ruimte met leggen, en zet u eerst de zogenaamde “lijnen” van vloer uit. U kunt dus niet aan de een muur zijde beginnen en relatief eenvoudig de ruimte vullen, zoals bij laminaat of standaard lamelparket. Mocht u er toch voor kiezen de visgraat duoplank vloeren zelf te gaan leggen, neem dan eens contact op met een vloerspecialist van Gadero en laat u goed informeren over het visgraat en de legwijze. Bekijk ook eens de verschillende duoplank vloeren in het veelzijdige visgraat assortiment: https://gadero.nl/visgraat-lamel-parket-duoplank-vloeren/


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *